MENIU

Raport IPP. Câte zile au chiulit Dragnea şi Tăriceanu, din Parlament, în prima sesiune

Deşi conduc Parlamentul, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu au fost prezenţe rare la şedinţele de plen, potrivit unui raport al Institutului de Politici Publice. În proporţeie de 75%, aceştia au lipsit. Astfel, Liviu Dragnea a participat doar la 24% din şedinţele de la Camera Deputaţilor: a condus 14 din 58 de şedinţe. Situaţia nu este diferită nici la Călin Popescu Tăriceanu, din 63 de şedinţe, a condus doar... 16. 

La Camera Deputaților - în prima sesiune a anului 2017 (incluzând și ședințele din luna ianuarie, dar și cele comune cu Senatul României) au fost 58 de ședințe de plen. Doar la 24% (14) dintre acestea a participat și Președintele Camerei Deputaților, domnul Liviu Dragnea, majoritatea acestor ședințe fiind conduse de către Deputatul Petru Gabriel Vlase, Vicepreședintele Camerei Deputaților. Din aprilie 2017, ședințele sunt conduse, de regulă, de către Florin Iordache, devenit Vicepreședinte al Camerei Deputaților/Biroul Permanent după plecarea din Guvern.

La Senat - în perioada 4 ianuarie – 30 iunie 2017 au fost 41 ședințe de plen ordinare, 3 sesiuni extraordinare iar ședințe comune - 19 rezultând un total de 63 de ședințe. Doar 16 au fost conduse de Președintele Senatului României, domnul Călin Popescu Tăriceanu, în marea lor majoritate fiind ședințe comune. Majoritatea ședințelor Senatului României au fost conduse de Iulian-Claudiu Manda, PSD – Vicepreședinte al Biroului Permanent, peste 10 ședințe - de Niculae Bădălău, PSD – Vicepreședintele Senatului României. O parte - de Remus Mihai Goțiu, USR, tot Vicepreședinte al Senatului, se arată în raport.