MENIU

Raluca Turcan anunță lansarea unui nou apel de finanțare pentru restaurarea monumentelor istorice

Raluca Turcan anunță lansarea unui nou apel de finanțare pentru restaurarea monumentelor istorice

Raluca Turcan, ministrul Culturii, a anunțat lansarea unui nou apel de finanțare prin intermediul Timbrului Monumentelor Istorice (TMI), subprogramul Restaurare II, gestionat de Institutul Național al Patrimoniului (INP). Acest subprogram este dedicat lucrărilor de restaurare a clădirilor monument, atât pentru proprietarii publici, cât și pentru cei privați.

„Precum am comunicat la începutul mandatului meu de ministru al culturii, anunț lansarea unui nou apel de finanțare prin Timbrul Monumentelor Istorice (TMI), Subprogramul de Restaurare II, care este implementat și gestionat de Institutul Naţional al Patrimoniului (INP).

Subprogramul este dedicat proiectelor pentru lucrări de restaurare a clădirilor monument, adresându-se atât proprietarilor publici, cât și celor privați.
Suma disponibilă pentru finanţare nerambursabilă pentru sesiunea de finanţare VI / 2024 este de 110.000.000 lei, cu termen limită de depunere 18.11.2024.
Prin astfel de demersuri, Ministerul Culturii contribuie activ la conservarea și revitalizarea patrimoniului nostru cultural!”, a transmis Raluca Turcan.
Mai multe articole despre:
raluca turcan monumente