MENIU

Quintus, mesaj dur pentru aleși: Majorarea salariilor, oribilă. Suntem destul de bine plătiți

Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a catalogat, luni, drept "oribilă" ideea parlamentarilor de a-şi majora salariile după modelul demnitarilor. Colegii lui de partid îi împărtăşesc opinia, nefiind de acord cu o astfel de mărire și subliniind faptul că vor vota pentru respingerea acestei ordonanțe. Potrivit acestora, orice astfel de mărire trebuie discutată la pachet cu majorarea tuturor salariilor bugetarilor, adică atunci când Legea salarizării unitare va ajunge în Parlament.

"Oribilă. Vreau să vă spun că atunci când s-au dat acele pensii nesimțite, eu nu mai eram în Parlament. Dacă aș fi fost votam împotrivă. Eu, într-un an și ceva cât am luat, am dat pensia aceasta în plus unor oameni nevoiași, din jurul meu. Suntem destul de bine plătiți ca să nu ne majorăm dincolo de nevoi indemnizațiile", a declarat președintele de onoare al PNL.

Ambii copreședinți ai PNL au spus că vor vota pentru respingerea ordonanței.

"Am luat decizia ca niciun parlamentar de-al nostru să nu semneze vreun proiect de lege de majorare la o anumită sumă a salariilor parlamentarilor", a declarat Vasile Blaga.

La rândul său, Alina Gorghiu a punctat:

"Poziția noastră este de a vota împotriva oricărui document normativ care generează discriminări și vom discuta tot când Legea salarizării în domeniul bugetar va veni în Parlament".

Parlamentarii vor salarii duble! Indemnizaţia deputaţilor şi senatorilor ar urma să fie 9.000 de lei

 

Deputatul Daniel Fenechiu a anunţat că Executivul intenţiona, la începutul anului, să includă și parlamentarii pe lista demnitarilor cu salarii mărite, cu 9.000 de lei. Potrivit acestuia, primele discuţii asupra salarizării demnitarilor prevedeau salarii de 20.000 de lei pentru preşedinţii celor două Camere, pentru premier şi şeful Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, 15.000 de lei pentru miniştri şi 14.000 de lei pentru senatori şi deputaţi. Parlamentarii puterii au recunoscut, apoi, că indemnizaţiile ar putea fi majorate, chiar dublate, începând cu data de 1 decembrie, dată la care ar intra în vigoare şi legea salarizării unitare.