MENIU

Puiu Hașotti: Luni va reîncepe să funcționeze Comisia pentru revizuirea Constituției

<p>Puiu Hașotti: Luni va re&icirc;ncepe să funcționeze Comisia pentru revizuirea Constituției</p>

Senatorul PNL, Puiu Hașotti, a anuntat, vineri, că va reîncepe, de luni, să funcționeze Comisia pentru revizuirea Constituției, sub președinția senatorului PSD, Ion Chelaru, existând posibilitatea ca referendumul să aibă loc în același timp cu alegerile locale, de anul viitor, informează Ziare.com.

Hașotti l-a înlocuit, recent, pe fostul lider al PNL, Crin Antonescu, în această comisie.

"Nu voi fi președintele acestei comisii, pentru că nu am studii juridice, se pare că senatorul PSD, Ion Chelaru, care e jurist, va fi președintele Comisiei de revizuire a Constituției" a declarat Hașotti, vineri, la Constanta, informează Evenimentul Zilei.

Senatorul liberal este de parere că există voință politică pentru revizuirea Constituției, în acest an.

"Din câte am simțit, există suficientă voință politică pentru ca referendumul, care să aprobe revizuirea Constituției, să aibă loc, în această legislatură. Ori, la sfârșitul acestui an, ori cu ocazia vreunui scrutin de la anul, alegeri locale. Pentru că referendumul nu influențează cu nimic alegerile locale, și nici rezultatul acestora", a mai declarat Puiu Hașotti.

De asemenea, Puiu Hașotti consideră că toate cele cinci legi, din Codul electoral (Legea alegerilor locale, Legea alegerilor parlamentare, Legea partidelor politice, Legea finanțării partidelor și Legea votului prin corespondență) vor putea fi gata, cel târziu, în această toamnă.