MENIU

PSRO: Majorarea salariilor în Guvern şi Palatul Cotroceni nu a respectat procedura parlamentară

<p>Mircea Geoană</p>

Formaţiunea politică condusă de Mircea Geoană, PSRO, anunţă, după conferinţa Blocului Naţional Sindical (BNS), că va sesiza Avocatul Poporului cu privire la majorarea salariilor angajaţilor din Guvern şi Palatul Controceni, motivând că este o decizii discriminatorie şi care nu a respectat procedura parlamentară.

PSRO arată că această lege nu a respectat procedura parlamentală, întrucât camera decizională trebuia să fie Camera Deputaţilor.

Mircea Geoană, liderul Partidului Social Românesc, declara că noul Cod Fiscal este în favoarea marelui capital şi că totodată, prin această măsură, salariatul este în continuare cenuşăreasa economiei româneşti.

"Are o problemă din strat această măsură. Prin acest cod reducem Taxa pe Valoare Adăugată, dar punem impozite pe salarii şi pensii. Acest cod pune o presiune pe salariat. Vrem reducerea de 5% din CAS acordată în 2014, redistribuită pentru 2016", a spus liderul PSRO.

Totodată, Mircea Geoană a mai acuzat că noul Cod Fiscal avantajează companiile al căror profit e scos din ţară sub diverse forme.

"Ponta adoptă o seie de decizii care creează vulnerabilitate şi nu are cum să nu creeze un eşec. Există o disperare în ceea ce face domnul Ponta. Uitaţi-vă la redevenţe. Resursele trebuie reinvestite în mod inteligent, este un moment extrem de periculos, sper că cei care susţin acest prim-ministru să aibă, măcar, puţină luciditate", a continuat Geoană.

La conferinţa de presă au mai participat şi Dumitru Costin (BNS), Petru Dandea (Cartel Alfa), Sebastian Oprescu (Federaţia celor care lucrează în administraţia publică), Ion Pisc (BNS).