MENIU

PSD şi PNL, diferenţe uriaşe într-un sondaj ce măsoară încrederea pentru parlamentare

<p>Alina Gorghiu</p>

Partidul Național Liberal se situează la un procent de 29% în intenția de vot a electoratului din București, pe locul al doilea după Partidul Social Democrat, care este cotat cu 43%, potrivit unui sondaj de opinie realizat de CURS, în perioada 11 - 19 august, la comanda PNL, a anunțat marți, într-o conferință de presă, Cristian Bușoi, șeful liberalilor bucureșteni, la finalul comisiei politice a partidului.

Președintele organizației PNL București a precizat că pe locul al III-lea în sondaj se situează USR cu 10% în preferința de vot a electoratului, urmat de ALDE — 7% și PMP — 5%.

"În această reuniune a fost prezentat sondajul pe București și a fost prezentat și rezultatul sondajului național, cel puțin la intenția de vot. Sondajul pe București a fost desfășurat între 11 și 19 august de Institutul CURS în București pe 800 de respondenți cu o marjă de eroare de sub 3%.

Au rezultat câteva concluzii interesante de care vom ține cont în strategia noastră politică din această toamnă. (...) O să vă dau doar scorurile politice și câteva tendințe, restul datelor sunt chestiuni care țin de strategia noastră internă. (...) În ceea ce privește scorurile partidelor, în București sondajul a relevat următoarele rezultate: PSD — 43%, PNL — 29%, USR — 10%", a declarat Bușoi.

Într-un al doilea sondaj de opinie realizat la nivel național pentru liberali de Novel Research tot în perioada 11 — 19 august, PNL se situează pe locul II cu 31% în intenția de vot a românilor, după PSD care înregistrează 37%, pe locul III regăsindu-se USR cu 4%, a mai spus președintele PNL București.

Bușoi a adăugat că acest al doilea sondaj a vizat și "toți actorii politici, președinți de partide, premier, președinte, liderii naționali care apar în toate sondajele de opinie".

Mai multe articole despre:
0 alegeri PNL măsuri PSD sondaj decizii