MENIU

PSD şi-a ales preşedintele Consiliului Naţional. Mihai Fifor, propus de Dragnea, vot în unanimitate

Liderii PSD s-au reunit, marţi, în cadrul Consiliului Naţional al partidului, pentru a alege şeful acestui for. Deşi favorit era Constantin Niţă, social-democraţii au decis, prin vot unanim, la propunerea lui Liviu Dragnea, ca preşedintele Consiliului să fie Mihai Fifor, liderul senatorilor. Reamintim că Fifor a fost respins în 2015, de către preşedintele Iohannis, pentru a prelua şefia Ministerului Transporturilor. Rovana Plumb, cea care a ocupat această funcţie, a anunţat încă de luni că nu va mai candida la această funcţie. Niţă este cel care în toamnă a vrut să devină omul numărul doi în PSD, adică preşedinte executiv al PSD.

UPDATE 15.48 Mihai Fifor s-a declarat suprins de votul prin care a fost ales preşedinte CN al PSD.

UPDATE 15.30 Mihai Fifor, liderul senatorilor PSD, a fost ales, la propunerea lui Liviu Dragnea, preşedintele Consiliului Naţional, prin votul unanim al delegaţilor din sală, anunţă Realitatea Tv. 

UPDATE 15.20 Dragnea a avu grijă să transmită şi avertismente către cei implicaţi în conflcitulde la PSD Bucureşti. Acesta a afirmat că deputatul Cristian Rizea si Codrin Stefanescu, care il contesta pe Robert Negoita, au inceput sa fie foarte buni scriitori", dar i-a avertizat "sa inteleaga ca sunt membri de partid" si risca in caz contrar sa "ramana scriitori".

Cristian Rizea, care conduce organizatia PSD Sector 5, l-a acuzat duminica pe colegul sau Robert Negoita ca lanseaza "ameninţări voalate la adresa unor colegi" de partid, "cum că ar deţine anumite înregistrări audio-video". Dragnea a fost intrebat marti ce stie despre existenta unor eventuale casete video. "Ce, cu desene animate? Nu exista asa ceva. Nu exista niciun fel de baza reala in legatura cu aceasta stire care e complet falsa", a raspuns Dragnea.

Presedintele PSD a precizat insa ca atat Cristian Rizea cat si Codrin Stefanescu "au inceput sa fie foarte buni scriitori" si acum a venit momentul "sa inteleaga ca sunt membri de partid". "Daca nu vor intelege vor ramane scriitori", a amenintat Liviu Dragnea.

UPDATE 15.00. Liviu Dragnea, a precizat, înainte de şedinţă: "Eu cred ca azi dupa CexN, vom lua niste deciZii bune care ne vor mentine prima sansa in Bucureşti. Veţi afla decizii, nu este vorba să îi schimbăm, pentru că nu i-am definit nimic". 

Liviu Dragnea a confirmat, luni, ca Rovana Plumb nu va mai candida, adaugand insa ca ea va fi inclusa in echipa de conducere a partidului ''in foarte scurt timp''.

Presa a scris ca deputatul Constantin Nita ar urma sa ii ia locul Rovanei Plumb la conducerea Consiliului National al PSD. "Am avut o discuţie cu domna Rovana Plumb, nu mai doreşte să candideze pentru această funcţie (n.r. de preşedinte al Consiliului Naţional al PSD), în schimb va rămâne în echipa de conducere a partidului. În foarte scurt timp, Rovana Plumb va fi inclusă în echipa de conducere a partidului", a spus Liviu Dragnea, luni, la Palatul Parlamentului, potrivit Mediafax.

Întrebat dacă pentru funcţia de preşedinte al CN al PSD îl va susţine pe Constantin Niţă, Dragnea a explicat că acest subiect va fi discutat marţi: "Preşedintele Consiliului Naţional trebuie să fie un om la fel de organizat ca şi Rovana Plumb, un om care să aibă expertiză, care să construiască departamentele să devină laboratoarele de politici publice pentru PSD. Este o funcţie extrem de importantă şi trebuie să fie cineva care să aibă şi capacitatea să muncească", a precizat preşedintele PSD.

La randul sau, Rovana Plumb a declarat ca "Am fost aleasa pe o alta structura statutara a Consiliului National. Dupa cum stiti s-a schimbat configurarea si modul de functionare la Congres a acestei structuri si mi se pare firesc ca alte colege sau colegi sa preia coordonarea acestei structuri. Cu precizarea ca nu voi mai candida pentru un nou mandat. Pe mine ma stiti, sunt la munca zi de zi."

''Mâine va avea loc reuniunea Consiliului Naţional, care presupune constituirea Consiliului Naţional pe o altă structură, aşa cum a fost adoptată în noul Statut, la Congresul din octombrie anul trecut. În ceea ce mă priveşte, eu am fost aleasă pe o altă structură statutară a CN anul trecut în martie şi mi se pare firesc ca alte colege şi colegi să preia coordonarea acestei structuri. Eu nu mai candidez pentru un nou mandat'', a declarant Rovana Plumb, pentru MEDIAFAX.