MENIU

PSD insistă cu legea salarizării. Dragnea: Nu exclud ca proiectul să fie depus în această sesiune

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, miercuri, că este posibil ca legea unică a salarizării să fie depusă chiar în actuala sesiune parlamentară. Proiectul neprezentat, încă, a fost finalizat de fostul ministru al Muncii, Rovana Plumb, şi predat noului Guvern condus de Dacian Cioloş, susţine Liviu Dragnea, potrivit Realitatea TV.

"Nu renunțăm la ideea de a propune, dezbate și adopta legea salarizarii bugetarilor. Sperăm ca săptămâna viitoare, doamna Rovana Plumb să-mi aducă textul și explicațiile care au stat la baza legii, anexele legii. Nu excludem posibilitatea ca acest proiect să fie depus în această sesiune, în acest an. Doamna Plumb a lăsat proiectul de lege finalizat, cu toate avizele", a spus Dragnea.

Reforma administraţiei, promisă de premierul Dacian Cioloş, nu poate fi discutată fără noua lege a salarizării, a mai spus Liviu Dragnea.

"Nu putem discuta serios de o reformă a administrației publice dacă nu discutăm de salarizarea funcționarilor din administrație – necesitatea de a se pune rânduială în sistemul de salarizare. E vorba de principii la care ținem, mă refer la echitate, competența și stimularea performanței", a adăugat președintele PSD.

Noua lege a salarizării a fost promisă de guvernul condus de Victor Ponta până în 15 octombrie, însă proiectul nu a fost finalizat la termen şi astfel a fost amânat.

Noua lege a salarizării ar fi trebuit să intre în vigoare la 1 ianuarie 2016.