MENIU

PSD are un nou pachet de măsuri pentru criza energetică: Social-democrații propun reducerea plafonului la 45%

Radu Oprea - purtător de cuvânt al PSD

PSD vine cu un nou pachet de măsuri pentru criza energetică, asta după ce a votat o lege ineficientă, în Parlament. Câteva dintre variante sunt: recalcularea facturilor necompensate, TVA redus sau acordare de vouchere pentru consumatorii vulnerabili. Pe de altă parte, spre deosebire de ministrul Energiei, PSD le transmite românilor care facturi exagerate să le plătească pentru că ar putea fi debranșați.

Purtătorul de cuvânt al PSD - Radu Oprea a susținut, luni, într-o conferință de presă, că, dacă pachetul de măsuri propus de PSD se va aplica de la 1 februarie, facturile la energie și gaze vor avea „scăderi substanțiale”.

„Dacă acest pachet s-ar aplica începând cu 1 februarie, ceea ce ar cuprinde consumul din ianuarie, ar înseamn ca toți consumatorii casnici din România, instituțiile publice, IMM-urile, companiile din România, infrastructura critică să beneficieze de scăderi substanțiale la prețul facturilor la energie și la gaze”, a afirmat Radu Oprea.

„Reducerea plafonului cu aproape 45 la sută și la gaze și la energie și în dublarea volumului care e compensat și la energie și la gaze. Scăderea TVA, o măsură care poate fi implentată de la 1 februarie inclusiv la consumatorul casnic și la IMM.

Alte tipuri de măsuri ce trebuie luate imediat sunt cele legate de facturile emise greșit. Stornarea facturilor să se facă imediat, să se recalculeze fără penalități. Ar trebui ca debranșarea să fie intrezisă pentru toți acei clienți casnici care sunt în această situație. Penalizarea dură a oricărui abuz poate să stopeze creșterea prețurilor”, a spus Radu Oprea.

Mai multe articole despre:
psd radu oprea masuri energie