MENIU

Incidente la protestul din faţa Parlamentului: O persoană, condusă la secţie

Protest in fata Parlamentului
<p>Proteste in fata Palatului Parlamentului</p>
Inquam Photos / Octav Ganea

Românii ies în stradă, din nou, pentru a susţine justiţia independentă. După manifestaţiile de marţi seată, astăzi au loc alte proteste, atât în Capitală cât şi în alte oraşe.

În jur de 60-70 de persoane au protestat în faţa Palatului Parlamentului, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de recentele modificări ale codurilor penale. Aceştia spun că PSD-ul nu vrea decât să se salveze din faţa acţiunilor penale. De asemenea, oamenii sunt nemulțumiți de posibilul plan al PSD de suspendare a șefului statului. Acțiunea nu a fost lipsită de incidente.

Redăm live text-ul protestelor din faţa Parlamentului de miercuri:

UPDATE 16:00. "Noi suntem puterea", strigă oamenii. 

UPDATE 15:00. În jur de 60-70 de oameni protestează la ora actuală în faţa Casei Popoului.

Au existat mai multe incidente. Protestarii s-au enervat când deputatul PSD Nicoale Bacalbaşa a ieşit din curtea Palatului Parlamentului. Unul dintre protestarii spune că a fost îmbrâncit de acesta.

Jandarmii au făcut scut în jurul lui şi l-au condus până la staţia de metrou.

Un alt tânăr a fost fugărit de jandarmi după ce a îmbrâncit altă persoană prezentă la protest.

UPDATE 14:00. "Este mai rău decât era pe vremea lui Ceauşescu", a spus unul dintre persoanele prezente la protest.

Incidente cu Poliţia Locală în faţa Palatului Parlamentului: poliţiştii au vrut să amendeze Realitatea TV din cauza echipamentelor pe care le-au amplasat în faţa Casei Poporului, pe trotuar, deşi la faţa locului mai erau prezente şi alte televiziuni. Oamenii prezenţi la protest au început huiduie poliţiştii. 

"Lăsaţi microfonul mai jos că îmi luaţi aerul", i-a spus şeful serviciului rutier din cadrul Poliţiei Locale, Petru Claudiu, reporterului Realitatea TV.

UPDATE 13:00. Câteva zeci de persoane protestează în faţa Parlamentului faţă de modificările aduse codurilor penale. Protestarii critică modul în care au fost făcute modificările la Legile Justiţiei.

"Asistăm la revenirea sistemului de dictatură care a fost înainte în România. Nu se poate aşa ceva, aceste fapte trebuie pedepsite", a spus o persoană prezentă la protest.

.......................

Două evenimente sunt anunțate miercuri, pe rețelele de socializare. Ambele ar urma să aibă loc în fata Palatului Parlamentului, începind cu ora 12.00, respectiv ora 14.00. 

Primul miting se va desfasura sub titulatura "Ultimatum pentru PSD! Poporul are ultimul cuvant", iar cel de-al doilea are ca scop sustinerea presedintelui Klaus Iohannis.

”ULTIMATUM pentru DRAGNEA! PSD luati aminte, daca incepeti procedura de supendare a presedintelui, nu o sa mai aveti unde sa va ascundeti de poporul roman! V-am auzit pe toti ca mergeti pana la capat, de data asta poporul spune #panalacapat Noi avem ultimul cuvant! Pe 20 iunie, venim la CASA POPORULUI! Distribuiti pe grupuri si invitati prietenii #gata #luptam #panalacapat”, se arată pe pagina evenimentului.

Totodată, posibila suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis a stârnit valuri de comentarii pe internet. A fost lansată şi o primă iniţiativă pentru susţinerea şefului statului. Pe Facebook a apărut ideea unui protest în stradă, în seara de 20 iunie, în faţa Parlamentului.

Organizatorii afirmă că iniţiativa PSD-ALDE urmăreşte acelaşi scenariu prin care, în 2012, PSD și PNL l-au suspendat pe președintele de la acea vreme, Traian Băsescu. Evenimentul se numeşte "20 iunie, hai in strada! Vor suspendarea Presedintelui!"

Iată ce spun organizatorii:

Pe 20 IUNIE, incepand cu ora 14:00, haideti in fata Parlamentului Romaniei pentru a da un semnal de alarma fata de ceea ce pregateste PSD-ul: SUSPENDAREA Presedintelui Klaus Iohannis! Este imperios necesar ca pe 20 iunie sa fim la Parlament, pentru ca este foarte probabil sa il suspende pe Presedinte!

"PSD ar putea declanșa procedura de suspendare din funcție a președintelui Klaus Iohannis miercurea viitoare, pe 20 iunie, dată la care a fost convocată deja o ședință comună a Camerei Deputaților și Senatului. Ședința a fost aprobată miercuri dimineață de Birourile Permanente reunite. Potrivit surselor, ordinea de zi aprobată oficial ar putea fi suplimentată pe 20 iunie cu cererea de suspendare, la fel cum s-a întâmplat în 2012 la suspendarea lui Traian Băsescu în Parlament.

Mai multe articole despre:
miting parlament