MENIU

Protest la Guvern, față de ridicarea moscheei. Manifestanții au purtat ”urechi” de Mickey Mouse

Mai multe persoane care nu sunt de acord cu faptul că la București se va construi o moschee au protestat, ieri, în fața Guvernului. 

Manifestanţii care, acum câteva săptămâni, au îngropat porci şi au montat o cruce de piatră pe terenul moscheii au venit şi la Guvern.

Ei cer revocarea Hotărârii prin care Executivul a cedat terenul pentru moschee. Pentru acest "eveniment", cum îl consideră, cei doi au ales o ţinută specială, costum asortat cu urechi de Mickey Mouse. 

Întrebați de ce au venit costumați ca personajul de desene animate, protestatarii au spus că ”la un bâlci vii echipat ca atare. Dacă domnul premier stie să ne ironizeze pe toti şi noi putem la fel, şi vrem să-i arătăm că nu toţi românii sunt cu capul plecat”. 

Guvernul a aprobat, la finalul lunii mai, o hotărâre prin este cedat gratuit un teren pentru construcţia unei moschei de către Muftiatul Cultului Musulman din România.

Terenul, situat pe Bulevardul Expozitiei, are o suprafaţă de 11.000 de metri pătraţi şi valorează aproximativ 4 milioane de euro. Guvernul României l-a concesionat cultului musulman pentru o perioadă de 49 de ani. 

Mai multe articole despre:
guvern Ponta Mickey Mouse moschee bucurești