MENIU

Proiectul inițiat de Dragnea privind dublul standard de calitate la alimente, votat în Senat

<p>Liviu Dragnea</p>

Plenul Senatului a votat miercuri  proiectul de lege privind dublul standard de calitate, prin care se sancţionează comercializarea produselor şi serviciilor „falsificate supuse dublului standard” cu amendă de maximum 4% din cifra de afaceri. Proiectul este iniţiat de social-democraţii Liviu Dragnea şi Valeriu Steriu.

„În sensul prezentei legi, prin dublu standard de calitate a produselor sau serviciilor pentru consumatori se înţelege o practică comercială care implică introducerea pe piaţă a unui produs ca fiind identic cu acelaşi produs vândut în mai multe state membre în cazul în care aceste produse au în mod semnificativ o compoziţie diferită sau caracteristici care cauzează sau pot determina consumatorului mediu să ia o decizie comercială pe care nu ar fi luat-o în caz contrar”, se arată în proiectul de act normativ amendat de Comisia economică a Senatului, notează Agerpres.

Propunerea legislativă privind sancţionarea dublului standard de calitate a produselor şi serviciilor pentru consumatori, care a intrat în circuitul parlamentar pe 14 mai, va fi dezbătută în plenul Senatului, ca prim for legislativ sesizat.

Mai multe articole despre:
dublul standard