MENIU

Principesa Margareta, întâlnire cu Klaus Iohannis la Cotroceni. Care au fost subiectele de discuție

Principesa Margareta s-a întâlnit, astăzi, la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis. Subiectele de discuție au vizat aspecte legate de activitatea publică a Familiei Regale, dar și colaborarea dintre Coroana română și statul român, după cum se precizează într-un comunicat de presă emis de Casa Regală.

"Alteța Sa Regală Margareta, Custodele Coroanei române, s-a întâlnit astăzi la Palatul Cotroceni cu Excelența Sa domnul Klaus Werner Iohannis, Președintele României.

Președintele a transmis încă o dată urări de sănătate Majestății Sale Regelui.

Custodele Coroanei și Președintele au trecut în revistă aspecte legate de activitatea publică a Familiei Regale, în țară și în străinătate. Au fost discutate, de asemenea, subiecte legate de colaborarea dintre Coroana română și autoritățile Statului, în prezent și în viitor", transmite Biroul de Presă al Regelui Mihai I.

 

Ultimele informaţii despre starea Regelui Mihai I. Buletinul OFICIAL de sănătate



Biroul de Presă al Majestății Sale a transmis, vineri, 4 martie, un buletin de sănătate a Regelui Mihai I. Potrivit Casei Regale, Regele se află internat de cinci zile într-un spital din Lausanne, Elveţia. Sursa citată menţionează că Majestatea Sa este într-o stare de "accentuată slăbiciune fizică" și primește tratament permanent.

"Majestatea Sa Regele Mihai I se află internat, de cinci zile încoace, într-o clinică medicală din Lausanne. Din motive de respect față de suferința Majestății Sale, numele clinicii nu va fi făcut public.

Regele este într-o stare de accentuată slăbiciune fizică și primește tratament permanent. Starea sa este, până în acest moment, staționară și medicii sunt de părere că evoluția prezintă relativă stabilitate.

Regina Ana se află în reședința privată din Elveția și a fost informată de Custodele Coroanei despre spitalizarea Regelui Mihai. Regina este într-o stare de sănătate stabilă și urmează un tratament obișnuit vârstei Majestății Sale.

Margareta, Custodele Coroanei și Principele Radu văd în fiecare zi pe Majestățile Lor și rămân în continuare în Elveția, alături de Rege și Regină.

Principesele României, fiicele Majestăților Lor, vor programa în zilele care urmează deplasări în Elveția pentru a-și vedea părinții. Ele sunt zilnic în legătură cu familia și urmăresc, cu tristețe și cu speranță, evoluția stării de sănătate a tatălui lor.

Custodele Coroanei mulțumește tuturor celor care au avut generozitatea de a trimite mesaje de încurajare Regelui Mihai și Reginei Ana. Familia Regală este mișcată de profunzimea simțămintelor oamenilor față de Rege și Coroană, precum și de decența și respectul cu care mass-media a reflectat tristul și îngrijorătorul eveniment."

Regele Mihai, diagnosticat cu leucemie în stadiu foarte avansat. Se retrage din viața publică

Reamintim că, pe 2 martie, Regele Mihai I a anunţat că se retrage din viaţa publică. Regele a fost operat după ce a fost diagnosticat cu leucemie şi un alt tip de cancer cu metastaze.

Regele Mihai are 94 de ani şi este ultimul monarh în viaţă din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Regele Mihai, o viaţă extraordinară! Cele mai frumoase fotografii de colecţie

După o domnie zbuciumată, începută la vârsta de 19 ani, a fost nevoit să abdice în anul 1947. A urmat un lung exil de peste 50 de ani, iar din anul 2001, întoarcerea definitivă în România.

Familia Regală înseamnă, în prezent, activităţi de promovare a imagini României în străinătate, sprijin pentru cauza persoanelor defavorizate, încurajarea tinerelor talente şi a spiritului antreprenorial românesc, fiind un element de echilibru la nivelul societăţii româneşti dar şi o punte de legatură între românii din ţară şi cei din afara ei, între trecut, prezent şi viitor.

Regele Mihai I. Care este averea Casei Regale

După ce l-au alungat din ţară, comuniştii i-au confiscat Regelui, în anul 1948, toate bunurile şi le-au trecut în proprietatea statului. Era vorba de şase castele, cinci palate, peste 15.000 de hectare de teren agricol, peste 137.000 de hectare de teren forestier, mai multe vile, imobile, case de vânătoare şi cabane.

După Revoluţia din 1989, o parte din aceste bunuri au fost recuperate de Casa Regală, iar în prezent, potrivit Top 300 Capital 2015, averea acesteia este estimată la 58 – 60 de milioane de euro. Aşadar, în momentul de faţă, Casa Regală deţine Domeniul Regal Sinaia, unde se află Castelul Peleş, Castelul Pelişor şi Castelul Foişor, toate retrocedate în 2008.