MENIU

Primar Craiova. A sfidat DNA și și-a spulberat contracandidații

<p>Primarie Craiova Rezultate Alegeri</p>

Primar Craiova. Lia Olguţa Vasilescu, actualul primar al Craiovei cu probleme în justiţie, a câştigat fără probleme în faţa fostului fotbalist Pavel Badea, de la PNL, potrivit rezultatelor parțiale oficiale oferite de BEC.

Primar Craiova. Candidatul PSD la Primăria Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a obţinut 66% din voturile exprimate, potrivit numărătorii paralele a PSD, realizată după centralizarea proceselor-verbale din 37 de secţii de votare din municipiu.

Rezultate alegeri Craiova – In acest an, la alegerile locale contand pentru alegerea primarului si a consiliului local, prezenta la urne a fost foarte slaba, iar noutatea a constat in exercitarea votului intr-un singur tur de scrutin.

Primele rezultate oficiale incep sa fie facute publice si in cele mai multe cazuri castigatorul functiei de primar poate fi deja identificat. S-au numarat mare parte din voturi iar matematic nu mai pot exista rasturnari de situatie.

Rezultate alegeri Craiova – Va prezentam in continuare rezultatele partiale dupa numararea unui numar semnificativ din voturi. 

Primar Craiova: Rezultate alegeri Craiova

 

1. Vasilescu Lia-Olguţa (Alianţa Electorală Psd + Unpr) - 60,105%

2. Badea Pavel (Partidul Național Liberal) - 12,315%

3. Năstase Mircea-Vasile (Partidul Alianța Liberalilor Și Democraților) - 9,101%

4. Gust-Băloşin Florentin (Partidul Social Românesc) - 6,999%

5. Cherciu Dan-Adrian (Alianţa Electorală „Pentru Craiova”) - 5,732%

6. Buzatu Dan Horaţiu (Partidul Mișcarea Liberală) - 3,059%

7. Andriţoi Nicolae-Arthur (Partidul Național Democrat) - 1,082%

8. Mireanu Constantin (Independen) - 0,850%

9. Pană Ionel (Independent) - 0,757% 

Primar Craiova: Rezultate alegeri  Craiova – Care au fost noutatile din acest an

Rezultate alegeri Craiova – In acest an au avut loc cateva premiere pentru alegerile locale din Romania. In primul rand, vorbim despre un sistem de alegeri schimbat fata de precedentul scrutin: alegerea primarului si a consiliului s-a facut dupa un singur tur, spre deosebire de precedentele alegeri in care a avut loc si un al doilea tur cu primii doi clasati din primul tur.

O alta noutate a fost sistemul de organizare a alegerilor, care a presupus de aceasta data o baza de date electronica ce inregistreaza cnp-ul celor care au votat, astfel ca votul multiplu devine practice imposibil. In plus, pentru ca baza de date sa poata fi actualizata constant, in timp real, organizatorii din sectiile de votare au avut acces la internet WiFi securizat.

Primar Craiova: Rezultate alegeri Craiova – Cat a costat Guvernul organizarea alegerilor

Rezultate alegeri Craiova S-au acordat, printr-o hotărâre de Guvern în jur de 350 de milioane de lei pentru organizarea votului. În acest fond sunt incluse și plățile indemnizațiilor membrilor birourilor electorale de circumscripție, ale birourilor electorale ale secțiilor de votare și ale aparatului ethnic auxiliar al acestora.  Mai mult, în același buget au intrat și banii pentru implementarea sistemului informatic ce a monitorizt prezența la vot și va preveni votul ilegal. De asemenea, trebuie precizat și faptul că în secțiile de votare au existat operatori de computer.

Un alt act normativ din pachetul adoptat de Guvern a stabilit modelul şi condiţiile de tipărire ale buletinului de vot. Pentru a facilita accesul alegătorilor la opţiunea de vot, a fost inserată o legendă, în prima parte interioară a buletinului de vot, ce a conţinut denumirile tuturor competitorilor electorali, numerele de ordine pe buletinul de vot, rezultate din tragerea la sorţi a ordinii pe buletinul de vot, precum şi paginile din buletinul de vot în care aceştia au fost înscrişi.