MENIU

Prima şedinţă a Comisiei de Cod Administrativ. Ciolacu, preşedinte. Cine sunt ceilalţi membri

După ce Parlamentul a înfiinţat săptămâna trecută Comisia de Cod Administrativ, forul a avut astăzi prima şedinţă. Preşedintele Comisiei a fost ales Marcel Ciolacu, iar vicepreședinte este deputatul PNL Victor Paul Dobre, iar secretar ar urma să fie senatorul ALDE, Ionuț Sibinescu. Senatoarea USR Florin Presadă a protestat în ședință față de această decizie a plenului reunit ca ALDE să primească o poziție de secretar, deși USR este partidul cu ponderea mai mare, anunţă hotnews.ro 

Comisia are un termen de elaborare a Codului administrativ de 6 luni, cu posibilitatea prelungirii activităţii, iar şedinţele sunt publice. Din comisie mai fac parte senatorii PSD Radu Preda, Marian Pavel, Adrian Benea şi deputaţii Ion Călin, Marcel Ciolacu, Nicuşor Halici Simona Bucura-Oprescu, în timp ce din partea PNL fac parte deputaţii Florin Roman, Victor Paul Dobre şi senatorul Cătălin Dumitru Toma.

Totodată, USR este reprezentat de senatorul Florina Presadă, UDMR de senatorul Cseke Attila, iar ALDE de senatorul Ionuţ Sibinescu. PMP este reprezentat de deputatul Marius Paşcan, iar grupul minorităţilor de deputatul Daniel Vasile.

La începutul lunii aprilie, Liviu Dragnea a anunţat, cu privire la Codul Adminsitrativ, că în perioada următoare va avea loc o întâlnire cu oameni din conducerea partidului, miniştri şi reprezentanţi din administraţia locală pentru a finaliza Codul administrativ şi Codul finanţelor publice. Dragnea a spus că vor fi discuţii şi cu celelalte partide politice.

„Am hotărât ca în această săptămână, într-o zi pe care o vom comunica cel mai târziu mâine, vom organiza o întâlnire la nivelul conducerii partidului, împreună cu primul ministru, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, cu ministrul de Finanţe, cu colegii noştri din administraţia locală, cu colegii notri din comisiile de specialitate, pentru a finaliza punctul de vedere al PSD pe două acte normative aşteptate - Codul administrativ şi Codul finanţelor publice locale, urmând ca ulterior, după ce PSD are un punct de vedere conturat să avem o discuţie în coaliţie cu colegii noştri de la ALDE care probabil că în paralel şi dumnealor îşi vor finaliza punctul de vedere”, a explicat Liviu Dragnea.