MENIU

Victor Ponta, după respingerea moțiunii de cenzură: Țara trebuie guvernată

După ce moțiunea de cenzură a fost respinsă, premierul Victor Ponta a declarat că PNL nu a avut majoritate, iar discuțua trebuie închisă, iar țara trebuie guvernată. 

”Un singur lucru, s-a închis discuția despre majoritate, nu au avut majoritate, haideți să ne apucăm de treabă ca tara trebuie guvernată. Vreau sa va lamuresc un singur lucru.. după ce s-a votat astazi, avem guvern, avem majoritate, haideți să ne apucăm de treabă. Toate celelalte le putem discuta de luni”

 Moțiunea de cenzură inițiată de PNL, intitulată "Victor Ponta - demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu este o lozincă!" a fost respinsă. Prin urmare, Victor Ponta rămâne premier. Au fost 194 voturi "pentru", 13 "împotrivă" și 7 abțineri. Pentru ca Guvernul să fie demis erau necesare cel puțin 278 de voturi favorabile. Atât dezbaterile cât şi votul final au avut loc în plenul reunit al Senatului și Camerei Deputaților. PSD s-a abținut de la vot, dar Victor Ponta a fost singurul care a votat. 

Prima reacție a lui Victor Ponta, după ce moțiunea de cenzură a fost respinsă

UPDATE 12.55 S-a terminat votul.

Update 12: 38 A început votul pentru Senat. Votează senatorii a căror nume de familie începe cu ”B”

Update 12:30 A început votul în plenul Parlamentului pentru Camera Deputaților. Votează deputații al căror nume de familie începe cu ”N”.  Un singur deputat PSD a votat, Bogdan Niculescu Duvăz, deși PSD a decis ca parlamentarii să nu voteze. 

Prima reacție a PNL, după ce moțiunea a căzut: În toamnă depunem altă moțiune de cenzură

Update 12:15 Premierul Victor Ponta a revenit în plenul Parlamentului.

”Vreau să le mulţumesc colegilor din majoritatea guvernamentală, dar mai ales colegilor din PSD. De fiecare dată când aţi fost la putere, aţi făcut bine României. V-aţi ales întotdeauna lideri cu care să vă mândriţi, mai puţin unul. Dar vă sigur că, atunci când nu voi mai fi preşedinte PSD, nu o să votez niciodată un Guvern PNL, pentru că nu sunt prostănac. PNL a avut președinți citiți, dar a ajuns să fie condus de Elena Udrea”.

Update 11:58 Deputatul PNL, Cezar Preda, susține un discurs în care îl critică pe Victor Ponta.

Update 11:30 Vasile Blaga a luat cuvântul. Co-președintele PNL i-a cerut demisia lui Victor Ponta. 

Crin Antonescu, atac dur la Victor Ponta, înainte de moțiunea de cenzură. Cum va vota

Update 11:00 Alina Gorghiu a venit la rândul său, la tribuna Parlamentului: Îmi cer scuze că l-am ajutat pe Victor Ponta, în trecut

Parlamentul are ocazia să-şi recâştige onoarea. Majoritatea parlamentară nu are nimic în comun cu majoritatea românilor. Moţiunea de astăzi are o chestiune destul de concretă: dreptul de vot. Tema nu este doar importantă în sine, ci reprezentativă pentru tot ce face Victor Ponta. Domnule Ponta, acţionaţi în masă împotriva românilor. Ne dorim să punem capăt abuzurilor.. Pentur ca umilirea cetăţenilor să nu se mai întâmple. De ce nu, ne dorim ca Victor Ponta să plece. Guvernul a blocat alegerile. Este vorba de teama de a pierde alegerile. Îi este teamă de alegeri, proteste, de critică şi de presa liberă. Nimic diferit de manifestările unui alt dictator din lume, din trecut. Frica de adevăr vă face să ameninţaţi puţina presă care nu vă este subordonată. Teama de români vă determină aă ameninţaţi cetăţenii cu plângeri penale dacă ies să protesteze. V-aţi organizat mitinguri de ziua dvs. Cu frica de dreptate, aţi organizat o adevărată mineriadă parlamentară împotriva Justiţiei. Aţi transformat un stat de drept într-un stat nedrept. Un stat în care un ministru, prieten de al dvs., insistă milioane de români, care au o singură vină, aceea că nu sunt votanţi ai PSD. Știti ca Victor Ponta se apăra doar pe el insuși si pe ce din cercul de apropiați”