MENIU

Preşedintele PSD Olt, acuzaţii la adresa lui Zgonea: A avut foloase patrimoniale de la partid

Președintele PSD Olt, Paul Stănescu, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că "Liviu Dragnea a fost condamnat pentru foloase patrimoniale pentru partid", iar "Valeriu Zgonea a avut foloase patrimoniale de la partid" și acesta "trebuia să fie alături de partid".

Stănescu a menționat că s-a numărat printre social-democrații care au propus excluderea lui Valeriu Zgonea din PSD.

"Excluderea lui Valeriu Zgonea a fost o decizie a Comitetului Executiv Național al PSD. Și eu am propus excluderea lui Valeriu Zgonea din partid, pentru că nu mi se pare că poate fi coleg cu mine cineva care are o poziție împotriva partidului și cred că Valeriu Zgonea, deși mulți colegi au purtat discuții cu el să revină asupra a ceea ce a spus, Vali Zgonea n-a vrut să revină, a avut aceeași poziție și astăzi — că Liviu Dragnea trebuie să își dea demisia. Liviu Dragnea a fost condamnat pentru foloase patrimoniale pentru partid, Zgonea a avut foloase patrimoniale de la partid, adică este președintele Camerei Deputaților", a declarat Stănescu.

Președintele PSD Olt a adăugat că Valeriu Zgonea a fost ales președinte executiv "la insistențele președintelui partidului".

"Eu cred că Valeriu Zgonea trebuia să fie alături de partid, pentru că deja peste câteva zile intrăm în campanie electorală, cea mai grea campanie electorală, și cu toții trebuia să fim uniți, să avem rezultate cât mai bune, asta trebuia să fie poziția lui Vali Zgonea. Și mai ales că el a fost ales președinte executiv — și pentru prima dată fac lucrul ăsta public — la insistențele președintelui partidului, pentru că foarte mulți colegi au fost împotrivă ca Vali Zgonea să fie și eu am fost împotrivă să fie președintele executiv al partidului", a spus Paul Stănescu.

Acesta a subliniat că PSD are acum nevoie de unitate și fermitate în perspectiva alegerilor locale.

"Deocamdată e o decizie fermă a partidului pentru că partidul are nevoie de unitate, fermitate, solidaritate și sigur, primul obiectiv al nostru sunt alegerile pentru care avem campanie electorală peste câteva zile", a completat Paul Stănescu.

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a fost exclus miercuri din PSD. Anterior, Zgonea i-a cerut lui Dragnea să se retragă din fruntea partidului, după condamnarea cu suspendare pe care a primit-o în dosarul "Referendumul".