MENIU

Premierul Ciucă intervine în scandalul Bâstroe. 'Solicităm să verificăm lucrările!'

Barjă pe Canalul Bâstroe

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, luni, că România vrea să verifice lucrările efectuate de Ucraina la canalul Bâstroe. În acest scop, ambasadorul țării vecine a fost convocat la Ministerul de Externe al României, pentru a i se transmiete solicitarea autorităților române de a verifica dacă s-au făcut lucrări de dragare ce ar putea afecta rezervația naturală Delta Dunării. 

"Este vorba de verificarea unor lucrări cu impact pe Deltă. Vă rog să ne dați voie să verificăm aceste date. Să verifiăm lucrările de adâncime. Discuția o să fie ca mijloacele noastre tehncie să verifice lucrările. (...) O să acționăm, inclusiv prin sesizarea Comisiei Europene”, a declarat premierul Ciucă.

 

Anunțul vine în contextul în care ministerul ucrainean al Infrastructurii a anunțat recent că adâncimea Canalului Bâstroe a crescut de la 3,9 la 6,5 m, ”o mare oportunitate pentru capacitatea fluvială a Dunării”, deşi Ambasada Ucrainei la Bucureşti a susţinut că este vorba doar despre lucrări de întreţinere a căii navigabile, relatează News.ro.

 

Oficialul de la Kiev a afirmat că a fost deschis canalului Bâstroe pentru navigaţie, a crescut potenţialul de transbordare al porturilor şi că vor continua lucrările de dragaj în partea ucraineană a Dunării.

 
 
Mai multe articole despre:
ciuca bastroe canal delta dunarii ucraina