MENIU

Premierul, necruțător cu miniștrii. Tudose s-a dezlănțuit în ședința de Guvern

<p><span>Inquam Photos / Octav Ganea&nbsp;</span></p> <div><span style="font-family: 'Lucida Grande', Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;"><br /></span></div>
<p><span>Inquam Photos / Octav Ganea&nbsp;</span></p> <div><span style="font-family: 'Lucida Grande', Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;"><br /></span></div>

Miniștrii, muștruluiți de premierul Mihai Tudose în a doua ședință de Guvern. Ministrul Sănătății, Florian Bodog, pentru problema vaccinurilor, ministrul Educației, Liviu Pop, pentru cea a manualelor, iar ministrul Transporturilor, pentru licitațiile care întârzie să fie ridicate pe SEAP. 

”Totalul ar fi de 400 de milioane de euro. Dar pentru etapa I, domnule ministru de Finanțe, la rectificare vreau banii ăștia. Nu e cu da sau nu. Da?”, i-a spus premierul ministrului Ionuț Mișa, după ce Carmen Dan, ministrul de Interne, a prezentat necesarul pe linie de intervenție rapidă SMURD și servicii speciale.

Apoi, prim-ministrul i s-a adresat ministrului Educaţiei la fel de tăios: ”Domnul ministru Pop, credeţi că e vreo şansă să fim primul Guvern care în 10 ani-  sau câţi or fi - să nu mai aibă la 15 septembrie celebrul scandal al manualelor care nu sunt când începe anul?”.

Totodată, Mihai Tudose a spus că trebuie să existe în România „o fabrică de vaccinuri”, cerându-i ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, să prezinte un plan pentru ca Institutul Cantacuzino să devină "funcţional". Bineînțeles, pe același ton: ”Cum facem ca săptămâna viitoare să ne prezentaţi un necesar să avem şi noi Institutul Cantacuzino funcţional?”, l-a întrebat Tudose pe Bodog.

 
Mai multe articole despre:
miniştri şedinţă Guvern Tudose