MENIU

PREMIERĂ: Votul pentru încuviințarea ARESTĂRII deputatului Teodorescu ar putea fi reluat

Biroul permanent al Camerei Deputaților a luat luni în discuție votul plenului privind încuviințarea arestării preventive a democrat-liberalului Cătălin Teodorescu și a propus două soluții, fie să se reia votul, fie să se îndrepte o greșeală materială prin care un deputat a fost trecut prezent, deși a fost absent, în acest fel cvorumul scăzând iar rezultatul votului fiind de aprobare a cererii DNA, a declarat secretarul Camerei Marcel Ciolacu, scrie Agerpres. 

"Am discutat în Biroul permanent despre votul pe cererea de încuviințare a arestării preventive pentru Cătălin Teodorescu, despre reluarea votului sau corectarea erorii materiale găsite de mine în lista de prezență făcută de mine în care domnul Gabor Attila (n.r. — Marko Attila) a fost trecut prezent la acel vot. Eroare materială înseamnă că nu a fost făcută cu intenție. A fost luată lista de prezență și s-a constatat că era trecut prezent, dar nu a fost la vot. Ținând cont că au fost 292 de voturi, au fost 146 pentru încuviințare, 101 împotrivă și 9 anulate, înseamnă că toată această procedură a stat într-un singur vot, constatându-se și faptul că Gabor Attila nu a fost prezent la vot, au fost două propuneri în Biroul permanent. Una de corectare a erorii materiale, susținută de președintele de ședință, Miron Mitrea, și chemarea comisiei și corectarea erorii materiale supusă plenului Parlamentului iar marți să se ia act de ea. A doua propunere a fost de reluare a votului în totalitate tot în ședința de marți", a precizat Ciolacu după ședința Biroului permanent al Camerei Deputaților.

Cele două propuneri au fost trimise la Comisia juridică, aceasta având termen până marți la ora 9,00 să decidă pe care variantă se merge iar la 9,30 Biroul permanent se va reuni din nou pentru a îndrepta eroarea într-un fel sau altul.

 Mai multe pe Agerpres