MENIU

Predoiu: "Le-am cerut colegilor să îl apere pe Bușoi". Când anunță PNL candidații la locale

Președintele interimar al Organizației PNL Bucureşti, Cătălin Predoiu, fost ministru al Justiției, a declarat, joi seară, în cadrul emisiunii "Jocuri de Putere", că la jumătatea lunii februarie PNL va hotorî candidații la primăriile celor șase sectoare ale Capitalei. În acest context, Predoiu a subliniat faptul că le-a cerut liberalilor să sprijine candidatura lui Cristian Bușoi la Primăria Capitalei. 

"Este adevărat că sondajele arată un rezultat care nu mă mulțumește pe niciun sector și nici la Primăria Capitalei, dar acest lucru nu ma dezarmează (...) Ideea care se degajă este următoarea: dacă punem în ordine organizațiile, una dintre cheile succesului e reforma politică în organizație. Dacă punem în ordine o campanie inteligentă și stăm de vorbă cu cetățenii, să găsim soluții cu specialiști, atunci nu avem cum să pierdem. Nu am să ezit să iau măsuri dureroase. Am de gând să fiu un reprezentant echilibrat, echidistant, imparțial, corect, dar fără menajamente. Unde nu merge treaba, schimb, unde văd blat schimb", a spus Cătălin Predoiu.

În acest context, fostul ministru al Justiției a punctat faptul că "nu poate să existe democrație fără partide politice".

"Chestiunea este să fim pregătiți și să luptăm pentru un rezultat maximal. Ceea ce e important e să faci o campanie bună și să duci reforma în organizație până la capăt. Societatea vrea altceva, un altfel de politician (...) Nu poate să existe democrație fără partide politice și 2016 trebuie să fie anul recredibilizării partidelor politice în România. Cine nu înțelege, va rămâne în urmă. Ce ma interesează: să schimbăm câteva lucruri, să ieșim din tranșe, să punem degetul pe fiecare rană, să terminăm cu blaturile, dacă mai sunt astfel de blaturi în primării. Nu poți să tolerezi greșelile primarului tău. Nu fac referire la un sector anume", a adăugat Predoiu.

În ceea ce privește candidații la alegerile locale, pentru cele șase sectoare ale Capitalei, Predoiu a afirmat: "Ei sunt înscriși, și-au declarat intenția. La jumătate lunii februarie vom avea o evaluare sociologică și vom hotorî candidații. Între 15 februarie și 1 martie. Există candidatul votat pentru Primăria Generală a Capitalei, Cristian Bușoi, și le-am cerut colegilor să sprijine această candidatură și să îl apere acolo unde este atacat".