MENIU

Predoiu a expus motivele pentru desfiinţarea Secţiei Speciale

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a expus, vineri seara, motivele pentru care Secţia Specială ar trebui desfiinţată.  

"Aş vrea să reamintesc contextul în care au fost promovate aceste modificări, unul plin de tensiune, fără consultare publică, cu reacţii foarte virulente din partea multor magistraţi care s-au opus modificărilor. E adevărat că au fost şi alţii care au avut alte opinii, dar cu o critică foarte clară şi severă din partea partenerilor europeni, începând cu  cu Comisia Europeană, GRECO şi Comisia de la Veneţia'', a spus Predoiu.

"În ceea ce priveşte aceste documente şi recomandări europene la care am făcut referire, în primul rând ele au recomandat ca această Secţie să nu fie înfiinţată pentru că s-ar crea o presiune suplimentară asupra magistraţilor în paralel cu presiunile deja create prin alte modificări legislative promovate în anul 2018.

S-a recomandat României să reconsidere stabilirea unei structuri separate de Parchet pentru investigarea infracţiunilor comise de judecători şi procurori, eventual recurgerea la procurori specializaţi, recoamndare ignorată. S-a arătat că modul în care este structurată această Secţie nu poate să conducă la o bună funcţionare a ei şi la o combatere eficientă a corupţiei'',  a mai spus Predoiu.

Mai multe articole despre:
Predoiu motive desfiintare Sectia Speciala