MENIU

Povestea primarului care a mers 330 de km pe jos, până la la Bucureşti. Ce vrea să rezolve

Primarul din Copșa Mică a ajuns la București pe jos, vineri, după ce a mers 320 de km, în 11 zile. A făcut asta intr-o actiune disperata de a atrage atentia Guvernului si a opiniei publice asupra problemelor cu lipsa apei potabile cu care se confrunta locuitorii din Copsa Mica, de mai bine de 10 ani. La intrarea în Bucureşti, a  fost întâmpinat de trei senatori și deputați din Sibiu și de Ludovic Orban, președintele PNL.

Pe traseul ales a testat pe picioarele sale o altă problemă de infrastructură a României. „Am ales drumul vechi pentru că pe Valea Oltului era foarte periculos din cauza trasportului mare și pe partea asta e mai lejer, dar ăsta e și primul drum al României între Transilvania și Muntenia. Este primul drum al României. Din păcate, nu e asfaltat nici acuma. Este drumul DN 7D”, mai spune primarul.

Dar nu gropile sunt cele care l-au pus în pericol. Pe drumul ales a dat, marți, peste răfuiala romilor de la Bascov. Au ocupat o stradă cu pistoale, topoare și răngi. „Două tabere se băteau două tabere de romi se băteau, am fost și acolo în momentul ăla.

Am încercat să îi ocolesc cât mai mult, dar ocupau toată strada, era un circ total, două zile s-au bătut. Dar cel mai frică mi-a fost pe munte, acolo mi-a fost frică de urși într-adevăr”, spune primarul care a cheltuit pe tot traseul cam 1000 de lei. Înapoi va pleca marți seară, fie cu trenul, fie cu mașina unui prieten. În weekend are program de vizitat Bucureștiul cu soția sa care a venit după el, iar de luni începe alt pelerinaj, pe la instituțiile statului:

Luni, 2 octombrie: ora 9.00 – Primăria Capitalei

ora 10.00 – Președinția României ora 11.00 – Ministerul Mediului

ora 14.00 – Guvernul României Marți,

3 octombrie: Ministerul Apelor și Pădurilor