MENIU

PONTA SCAPĂ DE DOSAR PENAL. Guşă: Cadou pe care acest favorizat al sistemului îl mai primeşte o dată

PONTA SCAPĂ DE DOSAR PENAL. Guşă: Cadou pe care acest favorizat al sistemului îl mai primeşte o dată

Consultantul politic Cozmin Guşă a comentat, la Realitatea TV, decizia ÎCCJ conform căreia Victor Ponta nu va fi cercetat pentru plagiat. ÎCCJ a respins cererea de redeschidere a dosarului.

"E ca un mulţumesc scurt, foarte profund, foarte dens al unui sistem care l-a protejat tot timpul pe Victor Ponta şi astăzi îl mai protejează încă o dată, în speranţa acestui sistem din România că Victor Ponta ar putea să fie un lider care să şi încerce să facă ceva pentru ţară, nu numai pentru sine însuşi sau pentru cei din jurul său. Eu îmi permit să comentez deciziile justiţiei pentru că sunt liber, derobat de anumite obligaţii care revin unei funcţii de premier sau de preşedinte de ţară. Interpretez ca pe un cadou pe care acest favorizat al sistemului din România, pe numele său Victor Ponta, un om tânăr şi inteligent, îl mai primeşte o dată. El astăzi a primit un cadou foarte mare la care poate nu se aştepta", a spus Guşă.

"Victor Ponta nu merită în niciun caz blamat că nu ar fi competent, cel puţin pe subiectul Curţii Penale Internaţionale sau pe alte subiecte era mai mult decât competent. În felul acesta a cucerit simpatia sistemului de putere din România care astăzi îi mai acordă o şansă. Îl pune în postura să fie un premier uscat şi curat de la care se aşteaptă să facă lucruri bune şi pentru ţară", a mai spus Guşă.

VICTOR PONTA. Victor Ponta nu va fi cercetat pentru plagiat, după ce contestaţia formulată de Adrian Papahagi, Mihail Neamţu şi Augustin Ofiţeru, prin care au cerut infirmarea soluţiei de neîncepere a urmăririi penale şi redeschiderea dosarului, a fost respinsă, luni, de instanţa supremă, decizia fiind definitivă.

Anul trecut, Parchetul General a decis să dea soluţia de neîncepere a urmării penale în dosarul de plagiat.

Mai multe articole despre:
guvern Victor Ponta premier Cozmin Guşă plagiat