MENIU

Ponta: În 2012, plecam să joc baschet, dar m-a sunat Băsescu pentru guvernare. Crin a zis: Aoleu!

Ponta: În 2012, plecam să joc baschet, dar m-a sunat Băsescu pentru guvernare. Crin a zis: Aoleu!

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a remarcat absenta fostului lider PNL Crin Antonescu de la evenimentul PSD de celebrare a trei ani de la caderea Guvernului Ungureanu si a punctat ca istoria nu poate fi rescrisa, relatand cum acesta l-a incurajat sa preia guvernarea cand a fost sunat de Basescu.

El a rememorat, in discurs, evenimentele care s-au succedat in 2012, imediat dupa ce Guvernul Ungureanu a fost demis de Parlament prin motiune de cenzura, scrie ziare.com.

"In ziua de 27 aprilie 2012, cam pe la aceasta ora, 18.30, ajunsesem deja acasa - eram, evident, foarte fericit - m-am schimbat sa plec sa joc baschet. Mi-a sunat telefonul si mi s-a spus 'Buna ziua, domnule presedinte Ponta, domnul presedinte Basescu doreste sa va invite la Cotroceni'. Am zis politicos 'Multumesc', am pus mana pe acelasi telefon si l-am sunat pe Crin spunandu-i: 'M-a chemat Basescu la Cotroceni'.

Crin a zis: 'Aoleu! ' Zic: 'Da. Daca spune sa preluam guvernarea, tu ce parere ai? ' Si a zis: 'Bineinteles ca da, nu de asta am facut USL? Ca sa-i luam lui Basescu, MRU, Predoiu si toata trupa guvernarea?'", a relatat Ponta.