MENIU

Ponta: Decizia de demitere a Ştefaniei Duminică, acuzată de plagiat, aparţine PNL

Ponta: Decizia de demitere a Ştefaniei Duminică, acuzată de plagiat, aparţine PNL

Demiterea Ştefaniei Duminică din postul de secretar de stat în Ministerul Educaţiei, urmare a acuzaţiilor de plagiat, reprezintă o decizie care aparţine PNL, consideră liderul PSD, premierul Victor Ponta.

Întrebat de jurnalişti dacă Ştefania Duminică şi-a dat demisia sau a fost informat în acest sens de către ministrul Educaţiei, premierul a răspuns că nu.

"Nu, doamna secretar de stat este numită de către PNL şi dânşii pot lua decizia", a spus Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că îi cere premierului Victor Ponta revocarea secretarului de stat în Ministerul Educaţiei Ştefania Duminică pentru plagiat, menţionând că ştie că şefului Guvernului o să îi fie greu să sancţioneze astfel o faptă de plagiat.

Băsescu a mai spus că "Ştefania Duminică a furat, ca şi premierul". "Furt intelectual se numeşte şi este bine să plece din funcţii de demnitate publică", a spus preşedintele.

Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti s-a autosesizat, în 7 februarie, în cazul suspiciunii de plagiat referitoare la lucrarea de disertaţie a Ştefaniei Duminică, ca urmare a semnalării acestei situaţii în mass-media.

Secretarul de stat Ştefania Duminică ar fi copiat integral lucrarea de masterat din 2012 după o lucrare din 2008, potrivit unor documente prezentate într-o emisiune a postului de televiziune B1. Ştefania Duminică (PNL) este secretar de stat în Ministerul Educaţiei, lector universitar la Departamentul de formare a profesorilor din cadrul Universităţii din Bucureşti şi profesor de limba şi literatura română în învăţământul preuniversitar.