MENIU

Ponta: Băsescu a intrat în boala decorărilor anul acesta; la ICR am greşit că am scris doar "nu"

Ponta: Băsescu a intrat în boala decorărilor anul acesta; la ICR am greşit că am scris doar "nu"

Premierul Victor Ponta spune că preşedintele Traian Băsescu "a intrat în boala decorărilor anul acesta" şi că a decorat "sute şi mii de oameni", el susţinând că în cazul ICR a greşit că a scris doar "Nu" pe documentele sosite la contrasemnat şi că de acum înainte va argumenta "cu citate".

"Domnul preşedinte a intrat în boala decorărilor anul acesta, dacă nu a decorat sute şi mii de oameni… Aşa este când pleci. Nu mă deranjează asta, dar când a venit la contrasemnat propunerea domnului preşedinte pentru două persoane care au gestionat o instituţie publică, ICR, (…) eu nu pot să premiez pe cineva despre care Curtea de Conturi spune că a gestionat în mod fraudulos", a declarat Victor Ponta, joi, într-o conferinţă de presă la Arad.

Premierul a adăugat că "expresiile domnului Mihăieş (scriitorul Mircea Mihăieş - n.r.) despre pensionarii din România, despre poporul român", le-a considerat ca fiind "de natură a aduce mare atingere onoarei milioanelor de pensionari", iar Mircea Mihăieş "cu atât mai puţin era demn de a primi o decoraţie".

"Unde am greşit eu, de acum voi proceda altfel, a fost să scriu doar «Nu» pe cererea domnului preşedinte. Trebuia să spun, dar mi-a fost jenă să spun: «Dom’le, cum pot să premiez pe cineva care spune ce spune despre români?». O să scriu de acum încolo cu citate din oamenii respectivi: «Domnule preşedinte, sunteţi sigur că acest om trebuie decorat?»", a declarat premierul.

Preşedintele Traian Băsescu a sesizat Curtea Constituţională, în 6 mai, legat de faptul că premierul Victor Ponta nu a contrasemnat o serie de decrete de decorare care vizau "înalte personalităţi ce au asigurat conducerea ICR în perioada 2005-2012".