MENIU

Ponta: ANAF s-a constituit probabil de frică parte civilă în dosarul Turceni-Rovinari

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că Fiscul s-a constituit parte civilă, în dosarul Turceni-Rovinari, de frică, adăugând faptul că decizia ANAF este inexplicabilă, atâta vreme cât în dosar nu ar fi vorba de niciun prejudiciu.

"Eu nu știu, sincer, la ce s-a constituit ANAF-ul parte civilă, având în vedere că ANAF-ul mi-a dat act că ei au încasat toate taxele și impozitele. Dar nu pot să-i întreb, pentru că fiind vorba de mine, nu pot să-i intreb. Atâta i-a dus mintea, să spună am încasat toate taxele...probabil de frică. Știți și dumneavoastră, toată lumea știe că nu e niciun prejudiciu. Habar nu am, nu știu!", a declarat Ponta, potrivit HotNews.ro.

Premierul Victor Ponta a fost trimis în judecată de către DNA, în dosarul Turceni-Rovinari, în care este acuzat de spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni) şi complicitate la evaziune fiscală. Dosarul va ajunge la judecătorii de la ICCJ, se arată în comunicatul DNA. ANAF s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal cu suma de 51.321,80 lei faţă de inculpatul Ponta Victor-Viorel. În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi Dan Şova, aflat sub control judiciar, Laurenţiu Ciurel, la data faptelor. directorul Complexului Rovinari, dar şi alte două persoane: Cristea Dumitru, la data director general al Complexului Energetic Turceni, şi Graure Laurenţiu Octavian,la data faptelor director economic al aceluiaşi Complex.

PONTA VICTOR-VIOREL, la data faptelor avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel”, în prezent prim-ministru al României, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de:

- fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni),

- complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată,

- spălarea banilor.

În document este precizată suma de 181.439,98 lei pe care a încasat-o Victor Ponta pentru activităţi pe care nu le-a efectuat,  în perioada în care era avocat.

"În perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, inculpatul Ponta Victor-Viorel, prin cabinet individual de avocat, a obţinut de la  SCA „Șova și Asociații”  suma 181.439,98 lei, pentru presupuse activități efectuate în conlucrare, dar care, în realitate, nu s-au efectuat.

Astfel, la data de 30 august 2007, între SCA „Șova și Asociații” reprezentată de Șova Dan-Coman și Cabinetul Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel” reprezentat de Ponta Victor-Viorel s-a încheiat o convenție de conlucrare profesională, având ca obiect conlucrarea celor două părți în dosarele de natură penală, de drept penal al afacerilor, precum și în alte cauze în care se va ivi necesitatea.

Convenția s-a încheiat pe o perioadă nedeterminată. În convenție s-a prevăzut ca, pentru lucrările profesionale efectuate în conlucrare, onorariile să fie încasate de societatea de avocați, iar avocatul Ponta Victor-Viorel să primească o sumă fixă de 2.000 euro, pentru care va emite o factură lunară.

Prin procesul-verbal din data de 29 octombrie 2007 inculpaţii au hotărât suplimentarea cu 1.000 euro a onorariului cuvenit inculpatului Ponta Victor-Viorel pentru luna octombrie 2007 (lună în care Şova Dan-Coman s-a înţeles cu inculpatul Cristea Dumitru, să încheie un contract de asistenţă juridică prevăzut cu comision de succes).

În data de 27 martie 2008, inculpaţii au încheiat un act adiţional la convenţia de conlucrare profesională, în sensul că s-a modificat onorariul cuvenit inculpatului Ponta Victor-Viorel la suma de 3.000 euro (cu o lună înainte, cele două complexe energetice încheiaseră cu SCA „Şova şi Asociaţii” alte contracte de asistenţă juridică prevăzute cu comision de succes).

Convenția de conlucrare s-a încheiat în luna decembrie 2008, moment în care Ponta Victor-Viorel a devenit ministru", arată procurorii DNA.

 
Mai multe articole despre:
Victor Ponta ANAF dosarul turceni-rovinari