MENIU

Ponta: Am cumpărat sediul central, îl plătim din cotizaţiile organizaţiilor locale

PSD cumpără sediul central al partidului

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, după reuniunea CExN, că partidul a achiziţionat sediul central din Şoseaua Kiseleff nr. 10, acesta urmând a fi achitat în doi ani din cotizaţiile plătite de organizaţiile locale.

"Am cumpărat sediul şi evident îl vom plăti timp de doi ani din cotizaţiile organizaţiilor noastre locale", a spus, joi,  Victor Ponta. Pe ordinea de zi a CExN figura validarea hotărârii luate de BPN privind achiziţia sediului central al patridului din Şoseaua Kiseleff nr. 10.

Totodată, CExN urma să adopte şi o hotărâre privind contribuţia pe care fiecare organizaţie judeţeană trebuie să o achite pentru achiziţionarea sediului central.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, în 4 noiembrie 2013, că PSD a decis să achiziţioneze, în rate, cu sprijinul celor 500.000 de membri, clădirea sediului central din Şoseaua Kiseleff 10.

Ponta a precizat că imobilul va fi cumpărat în baza unei evaluări legale, decizia fiind luată în virtutea faptului că sediul central din Şoseaua Kiseleff se indentifică cu istoria politică a partidului.

Ponta a spus că PSD va achita un avans de 10%, restul sumei fiind achitat din cotizaţii.
"Avem 500.000 de membri. PSD îşi permite şi îşi va convinge proprii membri să suţină un proiect atât de important", a spus Ponta.

La rândul său, preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a precizat că partidul va achiziţiona numai clădirea sediului, nu şi curtea, având în vedere că terenul este foarte scump.

Dragnea a spus că sediul a fost evaluat la suma de 980.000 de euro, care va fi achitată de partid din cotizaţii, urmând a se plăti un avans de 10% şi rate lunare în cuantum de 20.000 de euro.

Dragnea a mai spus că PSD plăteşte în acest moment 9.000 de euro pe lună pentru chiria sediului şi a terenului, ceea ce i se pare foarte mult.

Potrivit lui Dragnea, transferul de proprietate se va face după ce PSD va achita ultima rată. El a arătat că achiziţia sediului urmează a fi supusă şi votului Comitetului executiv al partidului.
Discuţiile despre achiziţionarea sediului central au apărut în partid în contextul în care, la preluarea conducerii formaţiunii de către Victor Ponta, au fost lansate acuzaţii în PSD privind datoriile moştenite de partid de pe vremea foştilor preşedinţi, Adrian Năstase şi Mircea Geoană. În ceea ce priveşte colectarea cotizaţiilor de partid, Dragnea a spus că PSD stă în acest moment "binişor".

El a arătat că în acest moment PSD nu mai are datorii la RA-APPS.
Surse din conducerea partidului declarau în primăvara anului 2010 că social-democraţii nu mai plătiseră chiria datorată RA-APPS de circa patru ani.

Trezorierul PSD, Mircea Drăghici, declara că partidul are trei oferte de credite de la bănci pentru achiziţionarea sediului central din Şoseaua Kiseleff.

Drăghici menţiona că ofertele de creditare primite de PSD de la bănci pentru achiziţionarea imobilului în care funcţionează sediul central sunt pe cinci, şapte, respectiv zece ani.

Mai multe articole despre:
PSD Victor Ponta Kiseleff sediul central