MENIU

Ponta a anunțat cine poate fi vicepreședinte PE, în locul Corinei Crețu

Victor Ponta a declarat luni că unul dintre social-democrații Ioan Mircea Pașcu, Victor Boștinaru sau Cătălin Ivan poate prelua funcția de vicepreședinte al Parlamentului European de la Corina Crețu, ca urmare a nominalizării acesteia în Comisia Europeană.

"Haideți să fie întâi liber (postul de vicepreședinte — n.r.), după care sunt câțiva dintre colegi — domnul Ioan Mircea Pașcu, domnul Boștinaru, domnul Cătălin Ivan — care au suficientă experiență în Parlamentul European și care cu siguranță pot fi buni vicepreședinți ai Parlamentului European.

Este funcția PSD prin algoritmul politic și probabil că unul dintre cei trei colegi ai mei... Însă aceasta va decide delegația noastră", a declarat Victor Ponta, la Palatul Parlamentului, întrebat pentru cine va negocia, în calitate de președinte al PSD, portofoliul de vicepreședinte al PE.

Social-democrata Corina Crețu, nominalizată pentru postul de comisar european pentru Politică Regională, este audiată luni în Comisiile pentru afaceri europene ale Camerei Deputaților și Senatului.

La audierea care se desfășoară cu ușile închise participă și premierul Victor Ponta.

 

 Mai multe pe Agerpres