MENIU

Politica şi sentimentele. Un parlamentar PNL îşi lansează cartea "Scurt tratat despre iubire"

Ovidiu Raețchi va publica la editura Nemira un Scurt tratat despre iubire. Cartea este o abordare din perspectiva istoriei culturii și a filosofiei a unor teme erotice esențiale, se arată într-un comunicat remis realitatea.net. Cartea se va lansa în februarie 2017, la București și New York.

Printre capitole, se numără: „Iubire: religie și fuziune nucleară”, „Îndrăgostirea: idee platoniciană, întâlnire, stranger”, “Obsessive love disorder și spargerea sinelui”, „Optimul tău”, „Te iubesc”, „Lista cu iubiți”, „Teoria haosului și femeia îndrăgostită: negare, dezvăluire, emasculare rituală, rănire. Cazul Jeni Acterian”, „Arheologia celorlalți în Celălalt”, “Lolita. Patologia primei iubiri”, „Iubirea ca deochi. Privirea fatală la Ficino”, „Teoria sărutului. Femeia, frigul și bizonul însângerat”, „Iubirea-milă și iubirea-pasiune. Crima în dragoste”, „Multiplicarea conștiinței în dragoste”, „Redimensionarea celuilalt în iubire”, „Gelozia: Cezar și Mahomed. Profetul și Împăratul”, „Să iubești două femei”, „Dezvrăjirea. Moartea iubirii”, „Lașitatea în dragoste. Petrarca”, „Seducția și limitele sale”, „Dublul și androginul”, „Iubit și iubitor. Ipoteza lui Fedru”, „Marele proiect unificator: dragoste și sexualitate”, „Eroarea sărmanului Catullus. Efectul Dulcineea”, „Iubire, murire, partajare. Copilul”.se va lansa în februarie 2017, la București și New York.

Ovidiu Raețchi consideră că „avem nevoie, constant, de o recitire și, eventual, o aducere la zi a lucrărilor lui Stendhal și Ortega y Gasset, care sunt reperele absolute ale genului. Asta am încercat să fac eu, tonic, fără mize solemne, mai degrabă ludic, în vacanţa de vară”.

Ovidiu Raețchi a publicat patru volume de eseuri și analize politice: Esteistica (2004), Din Agora (2012), Anti-Dughin. Civilizația Creștin- democrată și un proiect pentru Rusia, Teoria Marelui Licurici& alte idei de dreapta.

Mai multe articole despre:
carte Ovidiu măsură Raetchi scurt tratat despre iubire