MENIU

PNL: PSD încearcă să controleze TVR, ne manifestăm solidaritatea cu Stelian Tănase

<p>Televiziunea Rom&acirc;nă</p>

PNL cataloghează drept ”ridicole” afirmaţiile premierului Victor Ponta că TVR este ”televiziunea opoziţiei”, liberalii declarându-şi solidaritatea cu preşedintele SRTV, Stelian Tănase, căruia îi cer ”să reziste presiunilor” şi să nu dea curs cererilor PSD de a demisiona.

”Partidul Naţional Liberal îşi exprimă totala dezaprobare faţă de modul în care premierul Victor Ponta acţionează în încercarea sa de a monopoliza Televiziunea Română, punând-o la discreţia campaniei sale electorale. În acest registru se înscrie faptul că o perioadă de timp, până când opoziţia şi societatea civilă au protestat riguros, consilierul său, Corneliu Calotă, a fost şi membru al Consiliului de Administraţie al Televiziunii Publice, calitate în care a acţionat împreună cu majoritatea din Consiliul de Administraţie, aflată în subordinea PSD, împotriva tuturor demersurilor preşedintelui director general al acestei instituţii, domnul Stelian Tănase”, susţine PNL într-un comunicat remis vineri agenţiei MEDIAFAX.

Liberalii spun că ”în acelaşi registru se înscrie şi seria de declaraţii concertate” ale premierului Victor Ponta şi ale senatorului PSD Georgică Severin, preşedintele Comisiei de Cultură din Senat, ”care vizează debarcarea lui Stelian Tănase de la conducerea televiziunii publice”.

”Astfel de afirmaţii nu au alt rol decât încercarea de a-l decredibiliza pe preşedintele televiziunii publice. De aceea, declaraţiile lui Victor Ponta, conform cărora TVR este televiziunea opoziţiei, sunt ridicole, pentru că în realitate PSD încearcă să controleze televiziunea publică. Chiar audierile din comisia de cultură au arătat în mod evident presiunea uriaşă pe care o fac reprezentanţii puterii la adresa conducerii TVR”, susţine PNL.

Mai multe articole despre:
PNL TVR Stelian Tănase