MENIU

PNL și PSD, contre puternice pe tema Codului Silvic: ”Este o ignorare a legilor democrației”

Deputatul PNL Lucia Varga a susținut, marți, că Puterea nu a creat cadrul necesar unor dezbateri în comisii în ceea ce privește Codul Silvic, susținând că astfel au fost ignorate legile elementare ale democrației.

"Ce s-a întâmplat astăzi în Comisie înseamnă de fapt o ignorare a legilor elementare ale democrației. O comisie trebuie să fie un loc de dezbatere în care să asculți societatea civilă, Consiliul Concurenței, Opoziția și Puterea, și să iei decizii în cunoștință de cauză. PNL își exprimă regretul că actuala Putere nu a creat cadrul necesar unor dezbateri în aceste comisii. Am fi putut asculta glasul specialiștilor din comisii care ar fi arătat pericolul la care sunt supuse peste 1,2 milioane de ha de pădure", a declarat Varga.

Comisiile de specialitate ale Camerei Deputaților au respins marți cererea de reexaminare a președintelui Iohannis cu privire la Codul Silvic.

Jurnalistul Liviu Mihaiu a criticat marți faptul că reprezentanți ai societății civile nu au putut lua cuvântul la dezbaterile care au avut loc în comisiile de specialitate pe marginea cererii președintelui Klaus Iohannis de reexaminare a Codului Silvic, susținând că organizațiile neguvernamentale vor ieși cât de curând în stradă.

"Ni s-a promis că trei reprezentați ai societății civile pot să vorbească pe Codul Silvic câte trei minute. Nu am fost lăsați, deși ni s-a promis că vom vorbi. (...) Apoi ni s-a spus că procedura este următoarea: s-a suspendat cum ar veni dezbaterea asupra a ceea ce președintele a notat când a respins legea și atunci discuția nu ar mai avea sens din moment ce procedural nu se mai discută chestiunea aceasta", a explicat Liviu Mihaiu, la Parlament.