MENIU

Plângere penală depusă de PNL pe numele Vioricăi Dăncilă și al lui Dragnea. Orban, prima justificare

<p>Viorica Dăncila</p>

Plângere penală pentru Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă. Șeful PSD și premierul sunt acuzați de liberali de înaltă trădare în scandalul privind mutarea ambasadei României din Israel. Plângerea a fost depusă de șeful PNL, Ludovic Orban. Acesta a declarat că a depus plângerea pentru că ”sunt puse în pericol interese fundamentale ale României”.

Liberalli au depus astăzi o plângere penală pe numele premierului Viorica Dăncila și al lui Liviu Dragnea, printre acuzații numărându-se și cea de "înaltă trădare" și ”uzurpare de funcții”. Plângerea a fost formulată chiar de Ludovic Orban, au declarat surse din PNL pentru realitatea.net. De precizat este că liberalii au fost foarte rezervați în a confirma informația.

PNL a depus plângere penală pe numele Vioricăi Dăncila, după mutarea Ambasadei României la Ierusalim. 

Plângerea a fost depusă în această dimineață la Parchetul General, și ar urma să ajungă și la DIICOT, pentru acuzația de înaltă trădare. Celelalte acuzații aduse Vioricăi Dăncilă sunt: uzurparea funcției publice, divulgare de informații nepublice și prezentarea cu rea-credință de date inexacte președintelui României în scopul ascunderii săvârșirii unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului.

Orban: Nu am putut să stau să văd cum România este făcută praf

La scurt timp, Ludovic Orban a anunțat că a depus această plângere pentru că depus plângerea pentru a sesiza lucruri grave:

”O sa va spun din capul locului că această sesizare este facuta în calitate de cetățean al Romaniei, și am facut acest demers pentru a sesiza lucruri grave. Ce se intampla riscă să distrugă orice urma de credibilitate a României, risca sa dinamiteze punți, de asememnea, riscă sa puna în pericol interese fundamentale ale Romaniei. Asta e firea mea, nu am putut sa stau sa vad cum România este făcuta praf. Am depus această sesizare pentru că eu cred că cineva trebuie să cerceteze aceste fapte, eu nu sunt procuror”, a spus Ludovic Orban, la Iași.

Dăncilă, două gafe în aceeași zi: ”Orice om” îi e frică de o plângere penală

Reamintim că luni, premierul Viorica Dăncilă a fost întrebată dacă îi este teamă de o plângere penală. Șeful Executivului a răspuns: ”Bineînţeles, orice om îi e teamă de o plângere penală, dar eu sper să nu se ajungă la astfel de lucruri, pentru că eu cred în justiție și cred că toată lumea trebuie să credem în justiție. Dacă mergem pe acest considerent că fiecăruia poate să i se facă o plângere penală nu cred că este un lucru bun.”