MENIU

Plagiatul lui Victor Ponta, rediscutat. Dosarul ar putea fi redeschis

Dosarul de plagiat al lui Victor Ponta ar putea fi redeschis. Preşedintele Comisiei de Etică a Universităţii Bucureşti susţine că situaţia este la mâna noului ministru al Educaţiei, Adrian Curaj. Practic, acesta ar putea admite decizia de plagiat a Comisiei de Etică, iar astfel Victor Ponta şi-ar pierde titlul de doctor.

Preşedintele Comisiei de Etică din cadrul Universităţii Bucureşti, Marian Popescu, a declarat pentru România Liberă că dosarul de plagiat a lui Victor Ponta poate fi reactivat. Decizia este a noului ministru al Educaţiei, Adrian Curaj.

"Nu mai e nevoie de nicio dezbatere pe marginea acestui subiect. Noul ministru al Educației trebuie să se pronunţe pe dosarul de plagiat pe care Universitatea București l-a întocmit. Apoi, ministrul Adrian Curaj – dacă va confirma raportul nostru - poate da dispoziția de retragere a titlului de doctor în cazul lui Victor Ponta”, a declarat Marian Popescu, pentru România Liberă.

De altfel, şi europarlamentarul Monica Macovei i-a cerut, duminică, noului ministru al Educaţiei, Adrian Curaj, să îi retragă lui Victor Ponta titlul de doctor.

"Victor Ponta a plecat acasă că aşa i-a spus strada, dar de ce să rămână cu titlul de doctor pe care nu-l merită, pe care l-a furat? Deci, domnule ministru Curaj, aveţi curajul să-i retrageţi titlul de doctor lui Victor Ponta şi tuturor celorlaţi care şi-au plagiat tezele de doctorat şi nu sunt doctori, sau de masterat, şi să le retrageţi şi lor diplomele", a declarat Monica Macovei.

Contactaţi de Realitatea TV, nici Marian Popescu, nici Adrian Curaj, nu au răspuns.

În 2012, Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti a decis că Victor Ponta a plagiat. La polul opus, Consiliul Naţional de Etică, aflat în subordinea Ministerului Educaţiei, adică sub tutela PSD la momentul respectiv, a decis că Victor Ponta nu a plagiat. În ciuda celor două verdicte contradictorii, raportul Universităţii Bucureşti nu a fost luat în calcul.