MENIU

Petre Roman, după decizia care îi permite să revină în Parlament: Mulţumesc lui Dumnezeu!

Petre Roman a declarat marți în Parlament că, cel puțin în cazul său, s-a dovedit că justiția în România funcționează.

"Mulțumesc colegilor, mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a ascultat dorința. Sunt foarte bucuros pentru faptul că, cel puțin în această cauză, s-a dovedit că justiția în România funcționează. Lucrul ăsta e foarte important. Cel mai important pentru mine, în această perioadă de un an și jumătate, a fost să pot dovedi că e bine, că merită să avem încredere în justiție, în oamenii legii. Sigur că s-a făcut dreptate, sunt din nou în mandatul de deputat, nu l-am pierdut de fapt niciodată, este un precedent care ar fi trebuit să nu existe. Poate cu această ocazie să ne gândim mai serios la importanța, la greutatea unui mandat de parlamentar. În acest moment, eu sunt în contestație cu raportul inițial al ANI. Câtă vreme lucrurile se judecă, mandatul este valid. Partea de fond — urmează să vedem", a spus Roman, la Palatul Parlamentului, scrie Agerpres.

Petre Roman a precizat că raportul ANI care cerea încetarea mandatului său a fost anulat de Curtea de Apel București.

"A fost un abuz clar. Domnul Zgonea, atunci președinte, a spus că ascultăm de raportul ANI și încetează mandatul lui Petre Roman. Am încercat să îi spun că am o hârtie de la Curtea de Apel care spune că dosarul meu a fost depus, că e acolo, așteptați că sunt încă în justiție, prin urmare am încă dreptul meu. Nu a vrut să asculte de treaba asta. Abuzul a fost din partea ANI care a dat lucrurile peste cap. Chiar și ANI a fost sesizată, Curtea de Apel a spus că are pe rol această cerere. Domnul Zgonea a spus că mi se anulează mandatul, ceea ce a fost, în cel mai bun caz, o grabă nejustificată. Aș putea să fac o plângere penală, nu am făcut-o până acum, o să mă mai gândesc", a precizat Roman.

El a adăugat că își dorește ca banii pe care îi are de recuperat pentru tot acest timp cât nu a fost repus în drepturi să îi fie înapoiați de cei care au comis abuzul și nu de Parlament.

"Nu aș vrea ca această sumă de bani să cadă în sarcina Parlamentului. Dacă e un abuz, plătește cine a comis abuzul, nu Parlamentul, nu instituția, fiindcă eu țin cu această instituție și unul dintre motivele pentru care nu am făcut plângere penală este tocmai asta — să nu mai adaug și eu ceva la lipsa de prestigiu actuală, din păcate, a Parlamentului, care este totuși instituția supremă a democrației în stat. Am cerut pe cale administrativă recuperarea prejudiciului, odată ce se stabilește că a fost un abuz trebuie să plătească cei care au comis abuzul, nu cetățenii României", a mai spus Roman.