MENIU

Pensiile vor crește cu mai mult de 10% - Marcel Ciolacu: „Măreşti la fel şi celui care are 1.500 de lei şi celui care are 20.000 de lei”

Marcel Ciolacu / Foto: Inquam Photos

Pensiile vor crește cu mai mult de 10%, anunță Marcel Ciolacu. În urmă cu câteva zile, liderul PSD spunea în fața premierului că nu va veni cu procente în spațiul public ca să nu îi amăgească pe români. Acum, Marcel Ciolacu anunță inclusiv un pachet social, astfel încât veniturile să crească doar pentru cei care au cu adevărat nevoie. 

„Anul acesta vom avea o creștere economică mai mare decât cea estimată. Este inuman să vorbim de o decizie de a avea sub 10% o mărire a pensiilor. Plecam de la un minim. Când măreşti, măreşti la fel şi celui care are 1.500 de lei şi celui care are 20.000 de lei. 

Trebuie să creezi o echitate socială. În acel moment intervii pe categorii, exact cum am făcut în „Sprijin pentru România”.

O discuţie grosso modo, limitată la cât se măresc pensiile, nu este o discuţie corectă. Trebuie să venim cu un pachet întreg”, a spus Marcel Ciolacu.

Mai multe articole despre:
psd pachet social salariul minim pensii ciolacu