MENIU

ROMÂNIA 2019. Pe cine lovește statul paralel

Anchete la comandă, orchestrate de politicieni cu nume grele. Acesta a fost unul din subiectele emisiunii România 2019, de la Râmnicu Vâlcea. S-a vorbit despre abuzurile din justiţie și despre efectele lor. Iar concluzia preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a fost că acum în administraţia publică există o teamă de a semna documente importante. 

Consultantul Cozmin Gușă susține că ni se arată că au existat niște oamei care în baza intereselor personale sau puși de niște alții, c-am vorbit de Gitenstein, se Soros, de alții, au executat niște operațiuni. Avem deocamdată doar două nume: George Maior și Florian Coldea.

Analistul Petrişor Peiu susține că reprezentanții statului paralel sunt ofițerii, care nu fac nimic decât la comandă. Singurul factor vinovat de această situație este factorul politic, “, conchide analistul.

Cozmin Guşă şi invitaţii săi au discutat şi despre o victimă a statului paralel: primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircea Gutău.

„Mircia Gutău când a fost arestat a fost arestat pentru un semn de punctuație, dacă vă vine să credeți. El  fost prezentat inițial Înaltei Instanțe cu propunere de arestare preventivă, iar atunci când a refuzat o anumită “ofertă”, cel care a transcris convorbirea a pus semnul exclamării, după nu, iar judecătorul a respins cererea pentru că omul a spus nu. A doua oară, când s-au prezentat în fața instanței, au pus punct. Iar motivația a fost că, deși a spus nu, nu are valoare de negație”, susține avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu.

Mircia Gutău susține că justiția a distrus România cu acele retrocedări care s-au dat peste tot în toate municipiile de județ. „Eu reproșez acstui guvern că nu a avut tăria să aplice în primele luni o decizie dură. Vă spun din proprie experiență, că o decizie dură trebuie s-o aplici în primele șase luni de mandat. Asta ca să demonstrezi oamenilor în următorii patru ani că măsura pe care ai luat-o a fost una bună. Cred că indecizia guvernului este î strânsă legătură cu influența statului paralel”, a declara primarul de Vâlcea, Mircia Gutău.

Iar când anchetele sunt făcute la comandă apar şi efecte nedorite.

Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, susține că celor din administrația publică le e frică de semnătură. “ Dacă, Doamne ferește, vin procurorii să controleze o achiziție la primaria X sau la Consiliul județean Y, agenția are rol consultativ și iese din cauză. Acum, guvernul a dat o lege prin care nu mai ești obligat să ceri avizul ANAP”, a spus oficialul.

Mai multe articole despre:
romania 2019 miricia gutau petrisor peia