MENIU

PDL cere DEMISIA lui Ponta. Tişe: Responsabilitatea politică în cazul accidentului îi aparține

Vicepreşedintele PDL senatorul Alin Tişe a declarat că PDL cere demisia premierului Victor Ponta, considerând că acesta ar avea "responsabilitatea politică supremă" în cazul gestionării acţiunilor de căutare şi salvare a victimelor accidentului aviatic din Munţii Apuseni.

Alin Tişe a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că premierul Victor Ponta este "ineficient, incompetent şi regretabil de inconştient", scrie Mediafax.

"Responsabilitatea politică supremă în cazul accidentului aviatic îi aparţine premierului Ponta. Luni, la ora 21.00, Ponta a afirmat la un post de televiziune că toţi pasagerii au fost găsiţi, spunând că a primit un sms şi că «toţi sunt bine», deşi la acea oră doi erau morţi. Din postura de premier, să spui aceste lucruri în baza unui sms, înseamnă că fie e incompetent, sau cel care l-a anunţat prin sms este un incompentent şi un cretin, fie e vorba de un dezinteres total. A batjocorit familiile victimelor spunând că toate sunt în viaţă. O astfel de declaraţie a premierului demonstrează haosul, Ponta fiind ineficient, incompetent şi regretabil de inconştient. PDL cere demisia lui Ponta, el e principalul vinovat că şase ore România nu a funcţionat, responsabilitatea politică e a lui Ponta, nu a directorului ROMATSA sau a şefului IGSU", a spus Tişe.

Potrivit acestuia, premierul trebuia să se implice în operaţiunile de căutare şi salvare a victimelor din accidentul aviatic din Munţii Apuseni, nu să stea la televizor.

Alin Tişe a afirmat că în cazul în care comisia parlamentară de anchetă în cazul accidentului pe care a cerut-o nu se va constitui, "PDL poate să îşi asume o moţiune simplă împotriva ministrului MAI, Radu Stroe".

"Sper ca PNL să îl retragă din funcţie", a subliniat Tişe.

Vicepreşedintele PDL Alin Tişe a cerut, marţi, constituirea unei comisii parlamentare de anchetă care să investigheze modul în care instituţiile statului, MAI şi instituţiile subordonate au intervenit la accidentul aviatic din Apuseni, susţinând că e "inadmisibil" să se caute de două ori "într-un loc greşit".

"Solicit o comisie de anchetă parlamentară care să verifice modul în care instituţiile statului, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) şi instituţiile subordonate, au intervenit în situaţia de urgenţă cauzată de accidentul aviatic din Munţii Apuseni. Este inadmisibil ca un minister cu o importanţă crucială, precum MAI, în această problemă să nu reacţioneze cu promptitudine, ci abia după şapte ore, iar cei care au intervenit să caute de două ori într-un loc greşit. Dorim să ştim dacă autorităţile au reacţionat prompt sau se putea evita pierderea a două vieţi omeneşti", arăta Alin Tişe, într-un comunicat transmis marţi.

Vicepreşedintele PDL a mai spus că ministrul de Interne, Radu Stroe, ar trebui să demisioneze sau să fie demis de premierul Victor Ponta, în urma "intervenţiei stângace, ineficiente şi lipsită de coordonare".

"Intervenţia stângace, ineficientă, lipsa de coordonare a instituţiilor din subordinea MAI (STS şi ISU) în cazul accidentului aviatic din Apuseni demonstrează incompetenţa ministrului care a dus la pierderea vieţii a doi oameni. Ministrul Radu Stroe a intervenit public şi a dat ordine Jandarmeriei în cazul Pungeşti să intervină în forţă împotriva unor localnici care ocupau un drum de ţară, pentru a apăra o proprietate privată, iar acum a stat ascuns cinci ore fără să intervină şi să preia conducerea misiunii de intervenţie. Ministrul de Interne este incompetent, ineficient, indiferent şi regretabil de inconştient. Ar trebui să demisioneze sau să fie demis de premier", arăta Tişe, într-un comunicat de presă anterior.

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, declara, marţi seară, răspunzând unei întrebări, că îşi reproşează că accidentul aviatic a avut loc în timpul mandatului său.

"Îmi pare rău că s-a întâmplat în timpul mandatului meu tragedia", spunea Stroe.

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

În urma accidentului au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.