MENIU

Partidul Colectiv, fondat de un fost membru al PC şi PNL. Formaţiunea a fuzionat deja

Tragedia din clubul Colectiv a dat naştere mai multor iniţiative pe reţelele de socializare. Una dintre ele se referă chiar la înfiinţarea unei noi formaţiuni politice: Partidul Colectiv.

Ideea înfiinţării Partidului Colectiv îi aparţine lui Cosmin Mirişan, care a făcut parte în trecut din PC şi PNL. Ulterior, în urma comentarii aspre la adresa lui, acesta a cedat pagina unui grup care, de asemenea, administrează contul de Facebook - Partidul Naţional Colectiv, scrie stiripesurse.ro.

Aceştia din urmă au făcut o serie de precizări pe reţeaua de socializare:

"Cosmin Mirişan, cel care a pornit Partidul Colectiv la Timişoara, ne-a contactat şi ne-a spus că este de acord ca pagina sa să fuzioneze cu a noastră. Motivele pentru care a făcut asta sunt evidente, el nevrând să mai aibă de-a face cu iniţiativa, având în vedere faptul că a avut un trecut politic. Cosmin ne-a spus că lumea a perceput negativ faptul că el a fost membru marcant la PC şi ulterior la PNL. Tocmai de aceea el se retrage şi are încredere în noi. Zilele următoare vor avea loc întâlniri cu cei care au făcut celelalte pagini similare acesteia, iar asta pentru că nu trebuie să fim cu toţii împreună! Vă rugăm frumos să ne credeţi pe bune că nu vrem oameni care sunt afiliaţi politic", au explicat ei.

Potrivit sursei citate, grupul care lucrează la acest proiect este format din "IT-işti, economişti, avocaţi şi medici".

"Noi suntem voi! La început eram câţiva. Acum am crescut ca număr. Suntem un grup, nu o persoană. Nu reprezentăm interesele vreunui partid sau curent politic. Şi tocmai de aceea, avem nevoie de ajutorul fiecăruia. Avem job-uri. Suntem IT-şti, economişti, avocaţi şi medici. Dar asta contează mult prea puţin. Contează că am înţeles că aşa nu se mai poate! Toată lumea ne întreabă cine suntem. De la oameni obişnuiţi, pe Facebook, până la presă. Am evitat să dăm un punct de vedere oficial întrucât această iniţiativă poate fi pusă în pericol. Ştim cu toţii că există multe persoane care se pot infiltra cu scopul de a denatura fundamentele acestui proiect!”, au arătat reprezetanţii Partidului Naţional Colectiv.

Inițiatorii susțin că în acest moment se lucrează la actele necesare pentru înscrierea în Registrul Partidelor Politice.