MENIU

Părăsită de liderii USR, Lasconi îl ia peste picior pe Nicușor Dan

Elena Lasconi / Foto: Inquam Photos

Campania prezidențială a Elenei Lasconi se scufundă, devenind tot mai clară lipsa ei de susținere printre liderii partidului.

În declarațiile făcute presei după depunerea candidaturii ei prezidențiale la Biroul Electoral Central, Elena Lasconi a apărut înconjurată de câteva deputate USR, fără însă ca vreun lider important să fie prezent lângă ea. Absența foștilor președinți USR Cătălin Drulă și Dan Barna, a europarlamentarului USR Vlad Voiculescu, a foștilor miniștri Claudiu Năsui și Cristian Ghinea sau a primarului de Timișoara Dominic Fritz arată că greii USR nu cred în șansele Elenei Lasconi la prezidențiale.

În același timp, Lasconi a intrat într-un conflict inutil cu Nicușor Dan, făcând gafa de a-l compara cu un copil, după ce primarul general al Capitalei a bătut palma cu Nicolae Ciucă pentru crearea unei majorități de dreapta la nivel local în București.

„Și eu dau cuba cu toții copiii", a spus Lasconi, ca reacție la faptul că Nicolae Ciucă și Nicușor Dan și-au strâns mâinile într-un talk-show, după ce liderul liberal s-a angajat că PNL îl va susține pe primarul Capitalei în noul său mandat, prin reprezentanții liberali în Consiliul General al Municipiului București.

E de menționat faptul că Elena Lasconi n-a anunțat deocamdată sprijinul USR pentru Nicușor Dan la nivelul Capitalei, nefiind clar în ce măsură consilierii generali ai USR vor susține proiectele primarului general. Poziția șefei USR a creat deja confuzie în rândurile electoratului USR, care l-a votat în foarte mare măsură pe Nicușor Dan la alegerile locale din 9 iunie.

Mai multe articole despre:
elena lasconi nicusor dan