MENIU

Ovidiu Raeţchi, despre propunerea ALDE, ca demnitarii să nu mai stea la coadă: Este exclus

Deputatul PNL de Diaspora, Ovidiu Raeţchi, a postat pe pagina sa de Facebook un scurt comentariu în care precizează că este exclus ca Partidul National Liberal - ca orice partid constitutional, in fapt - sa accepte propuneri de tipul celei lansate azi in dezbatere de liderul ALDE Marin Cucsa, vizand introducerea unor privilegii de prioritate pentru demnitari de rangul I si II. Răspunsul lui Raeţchi vine după ce Călin Popescu Tăriceanu nu a stat la coadă pentru a-şi lua permisul.

Redăm, în continuare, postarea de pe pagina de Facebook a lui Ovidiu Raeţchi:

"Este exclus ca Partidul National Liberal - ca orice partid constitutional, in fapt - sa accepte propuneri de tipul celei lansate azi in dezbatere de liderul ALDE Marin Cucsa, vizand introducerea unor privilegii de prioritate pentru "demnitari de rangul I si II".

Singurele inlesniri acceptabile pentru un demnitar - intr-o democratie - sunt cele care tin de securitatea acestuia; coloana oficiala, de pilda, reprezinta o masura care sa micsoreze riscul unui atentat, nu o facilitate de tip Gabriel Oprea. Iar aceste masuri de siguranta sunt acordate restrictiv, in conditii speciale.

Altfel, nu exista nicio ratiune constitutionala pentru care "un cetatean oarecare" sa ofere prioritate "unui demnitar de rang I sau II". Este uluitor ca un reprezentat al unui partid pretins liberal-democrat poate sa vorbeasca, in anul 2016, despre privilegii si despre rang", a scris acesta pe facebook.

Mai multe articole despre:
măsuri preşedinte decizii ALDE ovidiu raetchi