MENIU

Ordonanța care permite revizuirea sentințelor, dezbătută în Comisia Juridică

Ordonanța privind interceptările ar putea să fie anulată în Parlament! Comisia juridică din Camera Deputaților reia marţi discuţiile despre celebra ordonanță emisă după ce Curtea Constituțională a interzis ca SRI să facă interceptări în dosarele penale.

Legea a fost adoptată tacit în Senat. Camera Deputaţilor este cameră decizională în acest caz. Saptamâna trecută, preşedintele Comisiei pentru modificarea legilor Justiţiei, Florin Iordache, declara că această OUG ar trebui ”în mare parte” respinsă.

”Protocoalele nu au venit cumva să adauge Codurilor Penale? Discutăm de o Ordonanţa 6, ordonanţă care, din punctul nostru de vedere, şi aţi văzut există deja nişte decizii la instanţă, au venit să adauge cumva Codului penal şi Codului de procedură penală. Nu putem să ne ascundem că în spaţiul publice există o dezbatere, discutăm despre ce înseamnă protocolul, dacă cineva a avut de suferit şi cineva a fost condamnat pe lângă Codul Penal şi Codul de Procedură Penală pe baza unor norme care au adăugat la lege şi care sunt nelegale ne ascundem de chestia asta? Dacă trebuie să facem modificări şi dacă deja instanţele am văzut că au dat primele hotărâri care au spus că în primă instanţă persoanele au fost cercetate abuziv cu încălcarea normelor de drept, cu încălcarea normelor de procedură penală putem sta impasibili să aşteptăm să ne vină de sus de undeva? Nu. Există o dezbatere cu privire la ce trebuie făcut în cazul dosarelor făcute în urma protocoalelor. Aşteptăm un punct de vedere al Ministerului Justiţiei”, a afirmat Iordache.

Mai multe articole despre:
măsuri Camera plen comisia juridică oug 6