MENIU

Orlando Teodorovici știe ce mutare va face Iohannis

Ministrul Finanțelor se așteaptă ca președintele Iohannis să retrimită în Parlament bugetul pe 2019, pe care, de altfel, l-a și criticat în termeni extrem de duri. A recunoscut acest lucru într-o emisiune televizată. Eugen Teodorovici spune, însă, că aleșii se vor mobiliza rapid și vor trimite, la rândul lor, la Cotroceni, documentul în forma deja votată. 

Teodorovici susține că dacă se va întâmpla acest lucru, va urma o discuție în Guvern, apoi Parlamentul se va mobiliza foarte repede.

,, Noi, în Parlament, probabil într-o zi-două, ne mobilizăm, analizăm care este argumentul adus de președinte, dăm un vot final și după ce ajunge din nou la președinte, are legal cele 20 de zile până când promulgă un act, dar nu mai are voie să mai facă niciun fel de retrimitere în Parlament'', a declarat Teodorovici.

Ministrul a atras atenția că poate există și o altă variantă, ''prin care alți viteji”, precum PNL sau USR, vor ataca legea bugetului la Curtea Constituțională ,,pe motive inventate sau închipuite de ei".

Mai multe articole despre:
iohannis Orlando Teodorovici