MENIU

Ordonanța pe energie nu este gata! Nicolae Ciucă: „Este discutată şi această formulă a unor vouchere”

Nicolae Ciucă - premierul României

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a declarat, luni, că nu au fost finalizate modificările la Ordonanţa de urgenţă 119 privind energia, aflată în dezbatere în Parlament, menţionând că urmează să fie transpuse şi propunerile şi măsurile care au fost stabilite la nivelul Uniunii Europene.

„Nu au fost finalizate încă modificările la Ordonanţa 119, urmând ca odată cu propunerile şi măsurile care au fost stabilite la nivelul Uniunii Europene ele să fie transpuse şi în modificările care se vor face în Parlament la Ordonanţa 119", a afirmat Ciucă, întrebat dacă susţine modificările făcute în Senat la OUG 119 privind energia.

„Au fost mai multe amendamente, de aceea nu le ştiu pe toate. Dacă este vorba despre acesta punctual (propunerea privind facilităţi pentru familiile cu 3 sau mai mulţi copii - n.r.), sigur că da. (...) Este discutată şi această formulă a unor vouchere. Am discutat-o chiar în interiorul coaliţiei, am discutat-o şi cu preşedintele PSD. Trebuie să avem în vedere care dintre cele două propuneri este mai simplu de aplicat şi care să ajungă mai repede fără să treacă prin întreg procesul acesta birocratic", a mai spus Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă trebuie să se ia în calcul la factura de energie consumul din anul 2021 sau la zi, Ciucă a spus: "Este, din punctul meu de vedere, de luat în calcul luna curentă fără să ne mai raportăm la nimic".

Mai multe articole despre:
ordonanta energie ciuca