MENIU

Orban: PNL depune o moţiune simplă de cenzură. Solicităm demiterea lui Carmen Dan

Ludovic Orban, atac dur contra lui Băsescu: "Nu mă pricep să dialoghez cu fosile"

Liderul PNL, Ludovic Orban, a anunţat că PNL va depune o moţiune simplă de cenzură pentru demiterea ministrului de Interne. 

"Biroul executiv al PNL a aprobat mai multe acţiuni politice", a afirmat Orban.

Acesta a afirmat că PNL a depus şi o solicitare pentru crearea unei Comisii de anchetă privind modul în care s-a acţionat pe 10 august, la protestul Diasporei. "Vrem o Comisie de anchetă pentru intervenţia brutală a Jandarmeriei din 10 august", a spus liderul PNL

Acesta mai cere şi audierea prim-ministrului Viorica Dăncilă în Parlament, la Ora Guvernului.

Legat de moţiunea simplă de cenzură, Ludovic Orban a spus: "Solicităm demiterea ministrului de Interne, Carmen Dan".

"Am luat decizia de a depune o moţiune simplă împotriva lu Carmen Dan. Solicităm demisia ministrului de Interne pentru modul dezastruos cum a comandat forţele de ordine", a mai afirmat şeful PNL, adăugând că forţele de orfine au încălcat grav legea şi au reprimat cu brutalitate protestul Diasporei.

"Vom forma o echipă de lucru astfel încât să fie implicaţi mai mulţi colegi în derularea acestor negocieri. Încă nu am stabilit componenţa acestei echipe de lucru, am lăsat un timp de evaluare şi vom stabili la reuniunea de săptămâna viitoare componenţa acestei echipe ţinând cont de afinităţile şi posibilităţile reale pe care le au diferiţi colegi din grupurile parlamentare sau din conducerea partidului de a avea discuţii şi negocieri eficiente la nivelul grupurilor parlamentare şi de asemenea în discuţiile individuale pe care le vom purta cu fiecare parlamentar din majoritate", a spus Orban, la Parlament, la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL.

Întrebat cu privire la declaraţia preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, potrivit căreia o moţiune de cenzură iniţiată de PNL nu are nicio şansă, el a răspuns: "Om trăi şi om vedea!".

În ceea ce priveşte declaraţiile făcute în weekend de Gabriela Firea, Ludovic Orban a spus că acest subiect s-a discutat în biroul executiv şi s-a solicitat celor din Comisia de Apărare să ceară clarificări din partea Comisiei de Interne.

De asemenea, liderul PNL spune că Liviu Dragnea, Carmen Dan şi PSD, în general, violează corespondenţele private. "E o dovadă furnizată de un membru al partidului de guvernare că PSD, Dragnea, Carmen Dan violează corespondenţele private", a precizat el.

"Mă întreb de ce primarul general al Capitalei nu a seszat organele competente pentru o anchetă", a declarat acesta, adăugând că are convingerea la Dragnea le apără "cu orice pret" atât pe Dăncilă, cât şi pe Carmen Dan.

Acesta a mai spus că în cursul săptămânii trecute s-a depus solicitarea de constituire a Comisiei de anchetă pentru scăparea de sub control al pestei porcine.



Mai multe articole despre:
PNL motiune simpla de cenzura carmen dan