MENIU

Oprea, despre pensiile speciale ale parlamentarilor: Nu este un moment prielnic

<p>Oprea, despre pensiile speciale ale parlamentarilor: Nu este un moment prielnic</p>

Președintele UNPR, vicepremierul Gabriel Oprea, a declarat, vineri, că nu este "un moment prielnic" pentru adoptarea legii privind pensiile speciale pentru parlamentari, în contextul în care "Parlamentul este printre ultimele instituții din România în ceea ce privește încrederea românilor".

"Din păcate, nu cred că este un moment prielnic pentru această lege (privind indemnizațiile speciale pentru parlamentari, n.n.). (...) Dacă românii aveau mai multă încredere în Parlament, nu era nicio problemă", a declarat, vineri, la o conferință de presă susținută la Tulcea, președintele UNPR, Gabriel Oprea, informează HotNews.ro.

Totodată, întrebat de jurnaliști dacă parlamentarii UNPR au votat proiectul de lege, Oprea a răspuns:

"Cred că v-am răspuns deja la întrebare".

Reacția lui Oprea vine la o zi după ce coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, afirma că declarațiile recente ale liderului UNPR, Gabriel Oprea, referitoare la PSD, au produs "tulburare" în formațiune, adăugând că acesta nu e un partid care se poate preda, să fie "speriat" de declarații sau "captiv în guvernarea pe care o conduce".

Pe de altă parte, liderul UNPR, Gabriel Oprea, amenința, duminică, cu retragerea de la guvernare dacă PSD ar proceda la modificarea pe furiș a Codului Penal, în Parlament, subliniind faptul că i-a transmis și premierului Victor Ponta și PSD-ului acest lucru.

"I-am spus-o și lui Victor Ponta, le-am spus-o și colegilor de coaliție. În momentul în care constatăm că se lucrează, de exemplu, la Codul acela Penal - unii, pe furș, vor sa-l modifice - sau se dorește un atac asupra statului român, pe noi ne pierd de parteneri", declara Gabriel Oprea, în cadrul unei emisiuni televizate.

Reamintim că plenul comun al Senatului și Camerei Deputaților a aprobat, marți, proiectul privind pensiile speciale ale parlamentarilor cu 303 voturi ''pentru'', 124 ''împotrivă'' și două abțineri.