MENIU

Oltean: Liderii politici ai puterii se poartă ca nişte oameni iresponsabili, drogaţi şi orbi

Oltean: Liderii politici ai puterii se poartă ca nişte oameni iresponsabili, drogaţi şi orbi

Liderii politici ai puterii se poartă "ca nişte oameni iresponsabili, rupţi de realitate, ca nişte drogaţi, orbi", care, în loc să guverneze ţara într-un moment “delicat”, participă la “balul neîmplinirilor” în care le cântă lăutari, spune vicepreşedintele PDL Ioan Oltean.

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că România se află în criză politică de circa trei săptămâni, care pune ţara în dificultate, atât în plan intern, cât şi extern, pentru că nu este guvernată şi nu are un Guvern stabil, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"În acest moment, liderii politici ai puterii se poartă ca nişte oameni iresponsabili, rupţi de realitate, ca nişte oameni drogaţi, orbi, care nu văd ce se întâmplă în România", a spus Ioan Oltean.

Potrivit acestuia, România este, de doi ani, un “tărâm al neîmplinirilor politice, economice şi sociale”.

“De doi ani, România e o ţară a eşecurilor guvernării. Am putea numi, fără niciun fel de reţinere, Guvernele Ponta I şi II, ca guvernele marilor neîmpliniri”, a spus el.

Liderul democrat-liberal a dat ca exemplu eşecul privatizării Oltchim, care este în faliment, dar şi al CFR Marfă.

Totodată, potrivit lui Oltean, desfiinţarea direcţiilor judeţene de finanţe nu a dus la creşterea încasărilor la bugetul de stat, iar desfiinţarea Consiliului Naţional de Supraveghere a Asigurărilor, a Comisiei Naţionale de Valori Imobiliare şi a Consiliului Naţional de Supraveghere a Pensiilor Private - unite în Autoritatea Financiară de Supraveghere - a fost, de asemenea, un eşec, dovadă că instituţia e un “loc de făcut bani pentru protipendada puterii”.

“România a devenit o ţară a eşecurilor, subminată economic, social şi politic, o ţară a cărei imagine externă este deplorabilă, o ţară a cărei influenţă în Europa a scăzut în mod vertiginios, o ţară care nu mai are un cuvânt de spus legat de evenimentele care se derulează în Europa şi în lume”, a spus Oltean.

Potrivit acestuia, România ar fi trebuit să aibă “cea mai vehementă reacţie” împotriva evenimentelor din Kiev, însă "numai preşedintele ţării a avut o atitudine fermă, iar Guvernul României nu a existat".

Cu toate acestea, afirmă Oltean, PSD participă la "balul neîmplinirilor" cu lăutari.

"Cei care guvernează România s-au întâlnit aseară (joi seara –n.r.) la un bal, balul neîmplinirilor pentru că nu pot să cred că s-au întâlnit acolo să vadă lucrurile bune pe care le-au făcut pentru că nu există. Aseară a avut loc balul neîmplinirilor Guvernului Ponta, balul eşecurilor guvernării Ponta", a afirmat Oltean.

În opinia acestuia, este “condamnabil şi strigător la cer ca, într-un moment atât de delicat pentru România, pentru democraţia din Europa, pentru funcţionarea instituţiilor statului de drept, partidul cel mai puternic, în frunte cu primul-ministru şi miniştri, să se adune şi să chefuiască cu lăutari şi cu tot ce ţine de o petrecere neadecvată, neoportună”.

“PDL respinge şi se delimitează ferm de un asemenea comportament politic, de o asemenea atitudine guvernamentală şi cere liderilor politici ai USL să se trezească şi să guverneze ţara. Poporul acesta are dreptul la o guvernare cinstită şi corectă în favoarea lui. Poporul acesta a votat pentru binele lui, şi nu împotriva binelui lui", a conchis Ioan Oltean.

Mai multe articole despre:
Ioan Oltean PDL