Oficial. Primăria Sectorului 1 a anunţat o defrişare în masă a arborilor de pe Kiseleff
Primăria Sectorului 1 anunță că s-a autosesizat în privința a 72 de arbori de pe Șoseaua Kiseleff, aflați în pericol de prăbușire, și că a demarat, încă de săptămâna trecută, defrișarea acestora, majoritatea fiind copaci uscați în proporție de 80% - 100%.
"Acești copaci constituiau un pericol pentru siguranța pietonilor și a autoturismelor care tranzitează această zonă. Administrația Domeniului Public Sector 1 (ADP) execută lucrările de defrișare în baza avizului nr. 3126/1418344 eliberat de Primăria Municipiului București în data de 29 iunie 2016", a precizat Primăria Sectorului 1, conform unui comunicat transmis, luni, AGERPRES.
Primăria arată că alți arbori vor fi plantați pe același aliniament în această toamnă.
Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a precizat la rândul lui că "toți acești arbori erau uscați și reprezentau un pericol în cazul unor fenomene meteorologice extreme".
"Am fost și rămân un apărător al spațiilor verzi din Capitală, mai ales în calitate de edil al celui mai verde sector din București, însă siguranța cetățenilor este mai presus de orice. De aceea, ne-am autosesizat și am eliminat astfel des-întâlnitul termen "luat prin surprindere", limitând la maximum posibil eventualele pagube produse de căderea acestor copaci uscați. Menționez că toată această acțiune a avut avizul prealabil al specialiștilor din Primăria Capitalei, fără aprobarea cărora nu putea avea loc", a declarat edilul.
Primăria Sectorului 1 a subliniat că defrișarea și toaletarea copacilor se face doar în baza unui aviz prealabil emis de către Direcția de Mediu din cadrul PMB. Avizele pot fi solicitate atât de persoanele fizice, cât și juridice.
"Primăria Sectorului 1 nu eliberează avize pentru defrișarea și toaletarea arborilor, acesta fiind atributul exclusiv al Direcției de Mediu din cadrul Primăriei Capitalei, atât pentru copacii de pe domeniul public, cât și pe domeniul privat din Municipiul București. Lucrările de toaletare se execută, cu precădere, primăvara și toamna, în perioada de repaus vegetativ a arborilor, pentru a nu fi afectat echilibrul biologic al acestora. Excepție fac ramurile rupte, cât și lucrările de defrișare, pentru care se execută lucrări în orice perioadă a anului", reiese din comunicat.