MENIU

Oficial american: Băncile din Rusia trebuie sancționate, aliații din regiune sunt speriați de moarte

Oficial american: Băncile din Rusia trebuie sancționate, aliații din regiune sunt speriați de moarte

Băncile din Rusia trebuie să fie supuse sancţiunilor împotriva Rusiei, a declarat duminică preşedintele Camerei Reprezentanţilor din SUA, republicanul John Boehner, care vede necesar ca preşedintele Barack Obama să insiste mai mult pentru a obţine un răspuns mai dur din partea naţiunilor europene.

"Trebuie să mergem împotriva băncilor. Sunt îngrijorat că nu i-am presat suficient pe europeni să adopte o poziţie fermă împotriva ruşilor. Aliaţii noştri din regiune sunt speriaţi de moarte", a afirmat Boehner într-un interviu acordat Fox News Channel, citat de Bloomberg.

Oficialii americani au discutat despre ţintirea cu sancţiuni a anumitor sectoare economice ale Rusiei, cum ar fi cel al energiei şi cel financiar, dar până în prezent au fost incluse pe lista sancţiunilor doar 45 de persoane şi 19 companii, între care SMP Bank şi Bank Rossiya.

Potrivit unor oficiali ai Uniunii Europene, UE se pregăteşte să penalizeze companiile ruseşti care au expropiat active în Crimeea şi ar putea aproba o listă la începutul săptămânii viitoare.

Boehner a mai spus că acţiunile lui Putin fac lumea, şi în mod cert Europa, mai puţin sigure.